Sport

Liga Florilor, al doilea cel mai bun campionat din Europa la handbal feminin! Doar Ungaria este peste noi în clasamentul coeficienţilor

07.09.2019 | 21:08
Liga Florilor al doilea cel mai bun campionat din Europa la handbal feminin Doar Ungaria este peste noi in clasamentul coeficientilor
Liga Florilor, al doilea cel mai bun campionat din Europa la handbal feminin

Liga Florilor ocupă locul doi în clasamentul cofiecienţilor în Europa la handbal feminin, astfel că prima ligă din România poate trimite cinci echipe în cupele europene. La handbal masculin, prima ligă este în afara primelor zece locuri, dar poate să urce în clasament în următorii ani.

Liga Florilor a urcat două locuri în clasamentul coeficienţilor în Europa. De ce stăm aşa bine la handbal feminin

Faţă de sezonul 2018-2019, Liga Florilor a urcat două locuri în clasamentul coeficienţilor în Europa, chiar dacă CSM Bucureşti a ratat calificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor la handbal feminin. România a făcut rocadă cu Danemarca, iar HTH GO Ligaen ocupă acum locul patru. În prezent, Liga Florilor are 111,86 de puncte şi este devansată doar de prima ligă din Ungaria, care are 130,00 de puncte.

Performanţa se datorează în special performanţelor obţinute de CSM Bucureşti în Liga Campionilor, competiţie pe care a câştigat-o în sezonul 2015-2016. În plus, “tigroaicele” au obţinut medalia de bronz în ediţiile 2016-2017 şi 2017-2018 din EHF Champions League. Nu doar vicecampioana României şi-a adus aportul la urcuşul Ligii Florilor. În sezonul 2017-2018, SCM Craiova a câştigat EHF Cup, a doua competiţie ca valoare din Europa. CSM Bucureşti şi SCM Râmnicu Vâlcea vor evolua în grupele Ligii Campionilor în actuala stagiune, în timp ce SCM Craiova, Măgura Cisnădie şi CS Gloria Bistriţa s-au calificat în EHF Cup.

Liga Florilor, al doilea cel mai bun campionat din Europa la handbal feminin
Liga Florilor, al doilea cel mai bun campionat din Europa la handbal feminin

Liga Zimbrilor încearcă să revină în Top 10 campionate ale Europei la handbal masculin

Pentru sezonul 2019-2020, Liga Zimbrilor ocupă locul 13 în clasamentul coeficienţilor în Europa. Campionatul românesc de handbal masculin vrea să revină în Top 10, unde a fost pe locul nouă în sezonul 2016-2017. Dinamo Bucureşti, prezenţă constantă în grupele Ligii Campionilor este echipa care a adus cele mai multe puncte în ultimii ani.

În actuala stagiuni, Liga Zimbrilor trimite cinci echipe în cupele europene. Dinamo Bucureşti va evolua în grupele Ligii Campionilor, în timp ce HC Dobrogea Sud şi SCM Politehnica Timişoara vor evolua în EHF Cup. CSM Bucureşti şi Potaissa Turda sunt formaţiile care ne vor reprezenta în EHF Challenge Cup, competiţie câştigată de bucureşteni în sezonul trecut.