News

Lista impresionantă a cadourilor primite de Papa Francisc de la Klaus Iohannis!

31.05.2019 | 13:55
Klaus iohannis îl primeşte pe Papa Francisc pe Aeroportul Otopeni. Sursă foto - facebook

Lista impresionantă a cadourilor primite de Papa Francisc de la Klaus Iohannis este deschisă de un covor din zona Olteniei. La Palatul Cotroceni, șeful statului i-a oferit mai multe lucruri Suveranului Pontif despre care preşedintele a declarat că îi reprezintă pe toţi românii. Sfântul Părinte a mai primit și un brâu brodat cu mărgele din zona Transilvaniei, dar și un ștergar din Muntenia.

Lista impresionantă a cadourilor primite de Papa Francisc de la Klaus Iohannis!

Din Moldova, Papa Francisc se va bucura de tipare pentru caș, în timp ce Bucovina îl va bucura pe Suveranul Pontif cu ouă încondeiate. Oltenia și-a trimis Ceramica de Horezu, în timp ce cavalul a fost reprezentantul Vrancei. Totodată, Klaus Io.hannis i-a mai oferit invitatului său, Icoana Înălțării Domnului, dar și miere de salcâm din Transilvania, mai exact zona Blajului. Celebrul Magiun de Topoloveni s-a aflat și el pe lista cadourilor

Papa Francisc a mai primit și o vâslă, celebra pagaia a lui Ivan Pazaichin şi o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi. Omul numărul 1 de la Vatican se va bucura şi de un vin de colecție Riesling Italian, podgoria Minis 1936, din Banat / Crişana, un vin de vinoteca – Feteasca Regala – Dealurile Moldovei, 1998, dar și un vin Golem Roșu, Crama Basilescu, 2013 – Muntenia. Ultimul cadou de pe listă a fost un CD-uri cu lucrări din opera lui George Enescu.

Lista impresionantă a cadourilor primite de Papa Francisc de la Klaus Iohannis! Iohannis
Klaus Iohannis este al doilea președinte român care îl primește pe Papa. Sursă foto – facebook

Papa Francisc, al doilea Papă care vine în România

Avionul care l-a adus pe Papa Francisc în România a aterizat în jurul orei 11:30. Președintele Klaus Iohannis și soția sa au fost cei care l-au întâmpinat pe Suveranul Pontif pe aeroportul Otopeni. Cuplul prezidențial l-a așteptat apoi pe Sfântul Părinte la Palatul Cotroceni. Acolo, șeful statului a discutat cu Suveranul Pontif. După cele două discursuri ținute în fața invitaților, Papa Francisc va avea o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă.

De la ora 17:00, Papa Francisc va spune rugăciunea „Tatăl Nostru” la Catedrala Mântuirii Neamului. O oră mai târziu va fi prezent la Catedrala Sfântul Iosif, unde va fi așteptat de peste 25.000 de români să țină Sfânta Liturghie. În turneul său prin România, Papa Francisc va mai merge la Șumuleu Ciuc, Iași, Blaj și Sibiu.