Fotbal intern

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională! Ce a pățit fundașul lui Lazio

17.11.2018 | 12:37
Lituania motivul principal pentru care Stefan Radu nu vrea sa mai auda de nationala Ce a patit fundasul lui Lazio

Penultimii adversari din Liga Națiunilor, lituanienii reprezintă și motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de echipa națională. Fundașul italienilor de la Lazio a fost pus la zid după jocul din septembrie 2008. Atunci, tricolorii debutau în campania de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud și înregistrau o umilință istorică. Lituania învingea România la Cluj Napoca, scor 3-0, într-o partidă în care elevii lui Victor Pițurcă n-au mișcat în front.

Era debutul reprizei secunde a întâlnirii când selecționerul de atunci, Pițurcă l-a scos de pe teren pe Ștefan Radu, un jucător considerat, de altfel, un preferat de-al său. Tabela de marcaj arăta deja 1-0 pentru oaspeți și în defensiva tricolorilor era panică generală la fiecare raid ofensiv desenat de lituanieni. Înlocuirea nu i-a picat deloc bine lui Ștefan Radu care a privit de pe bancă următoarele două goluri încasate de coechipieri.

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională! Radu la națională
Ștefan Radu a îmbrăcat de 14 ori tricoul echipei naționale a României

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională!

Marius Niculae a fost cel care l-a înlocuit pe Ștefan Radu și tot el a povestit la mai bine de zece ani distanță că l-a simțit pe fundaș extrem de dezamăgit pentru felul în care a fost tratat.  “Poate s-a simţit… Ţin minte că ultimul meci la echipa naţională l-a avut cu Lituania, eram şi eu acolo. A fost foarte criticat după acel meci, când am pierdut 3-0 la Cluj, şi în momentul ăla cred că a renunţat să… Sunt anumiţi oameni care nu trec peste asta”, a declarat Marius Niculae

Ștefan Radu a mai onorat câteva convocări la echipa națională după acest episod, apoi a spus pas în ciuda tuturor oamenilor importanți din fotbalul românesc care l-au căutat pentru a-l convinge să se răzgândească. Ultimul meci pe care l-a mai jucat sub tricolor a fost cel din Ungaria, încheiat la egalitate, scor 2-2, în 2013, când de asemenea, mai multe voci i-au contestat prestația. Patru zile mai târziu, fundașul a stat pe banca de rezerve pentru deplasarea din Olanda, după care a refuzat sistematic prezența la echipa națională de la care a anunțat că se retrage.

  • 5 ani au trecut de la ultima prezență a lui Ștefan Radu la echipa națională