Fotbal international

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională! Ce a pățit fundașul lui Lazio

17.11.2018 | 12:37

Penultimii adversari din Liga Națiunilor, lituanienii reprezintă și motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de echipa națională. Fundașul italienilor de la Lazio a fost pus la zid după jocul din septembrie 2008. Atunci, tricolorii debutau în campania de calificare la Campionatul Mondial din Africa de Sud și înregistrau o umilință istorică. Lituania învingea România la Cluj Napoca, scor 3-0, într-o partidă în care elevii lui Victor Pițurcă n-au mișcat în front.

Era debutul reprizei secunde a întâlnirii când selecționerul de atunci, Pițurcă l-a scos de pe teren pe Ștefan Radu, un jucător considerat, de altfel, un preferat de-al său. Tabela de marcaj arăta deja 1-0 pentru oaspeți și în defensiva tricolorilor era panică generală la fiecare raid ofensiv desenat de lituanieni. Înlocuirea nu i-a picat deloc bine lui Ștefan Radu care a privit de pe bancă următoarele două goluri încasate de coechipieri.

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională! Radu la națională
Ștefan Radu a îmbrăcat de 14 ori tricoul echipei naționale a României

Lituania, motivul principal pentru care Ștefan Radu nu vrea să mai audă de națională!

Marius Niculae a fost cel care l-a înlocuit pe Ștefan Radu și tot el a povestit la mai bine de zece ani distanță că l-a simțit pe fundaș extrem de dezamăgit pentru felul în care a fost tratat.  “Poate s-a simţit… Ţin minte că ultimul meci la echipa naţională l-a avut cu Lituania, eram şi eu acolo. A fost foarte criticat după acel meci, când am pierdut 3-0 la Cluj, şi în momentul ăla cred că a renunţat să… Sunt anumiţi oameni care nu trec peste asta”, a declarat Marius Niculae

Ștefan Radu a mai onorat câteva convocări la echipa națională după acest episod, apoi a spus pas în ciuda tuturor oamenilor importanți din fotbalul românesc care l-au căutat pentru a-l convinge să se răzgândească. Ultimul meci pe care l-a mai jucat sub tricolor a fost cel din Ungaria, încheiat la egalitate, scor 2-2, în 2013, când de asemenea, mai multe voci i-au contestat prestația. Patru zile mai târziu, fundașul a stat pe banca de rezerve pentru deplasarea din Olanda, după care a refuzat sistematic prezența la echipa națională de la care a anunțat că se retrage.

  • 5 ani au trecut de la ultima prezență a lui Ștefan Radu la echipa națională