Fotbal international

Live BLOG Serie A etapa 38. Atalanta și Inter merg în Champions League! Echipa lui Ionuț Radu s-a salvat de la retrogradare! Clasamentul final

26.05.2019 | 23:19
Live BLOG Serie A etapa 38 Atalanta si Inter merg in Champions League Echipa lui Ionut Radu sa salvat de la retrogradare Clasamentul final
Live BLOG Serie A etapa 38

Sezonul din Serie A s-a încheiat oficial! Am avut parte de cinci meciuri spectaculoase, dar și de un al șaselea cu final așteptat. Juventus, Napoli, Atalanta și Inter vor reprezenta Italia în Champions League în următorul sezon, în timp ce AC Milan, AS Roma și Lazio vor evolua în Europa League. Empoli, Frosinone și Chievo au retrogradat.

Atalanta a câștigat cu 3-1 partida jucată pe teren propriu cu Sassuolo, reușind una dintre cele mai bune performanțe din istoria clubului, clasarea pe podium în Serie A. Locul 4 i-a revenit lui Inter, care a trăit la intensitate maximă duelul de acasă cu Empoli. Oaspeții, care aveau nevoie de cel puțin un egal ca să rămână în prima ligă, au marcat în minutul 76, însă bucuria nu a durat decât cinci minute, Nainggolan aducând victoria lui Inter cu 2-1 în minutul 81.

Fiorentina și Genoa au remizat alb. rezultat în urma căruia ambele echipe au evitat retrogradarea, asta deși în minutul 76 al meciului de la Milano, echipa lui Ionuț Radu căzuse sub linie. Perdanta serii a fost AC Milan. Pe locul 3 la pauză, echipa lui Gattusso s-a clasat până la urmă pe locul 5, în afara Ligii Campionilor.

  • AS Roma – Parma 2-1 (Pellegrini 35, Perotti 89 / Gervinho 86)
  • Atalanta – Sassuolo 3-1 (Zapata 35, Gomez 53, Pasalic 65 / Berardi 19)
  • Inter – Empoli 2-1 (Keita 51, Nainggolan 81/ Traore 76)
  •  Spal – AC Milan 2-3 (Vicari 28, Fares 53 / Calhanoglu 18, Kessie 23, 64)
  • Fiorentina – Genoa 0-0
  • Cagliari – Udinese 1-2 (Pavoletti 18 / Halfredsson 59, De Maio 69)


REZUMATUL MECIULUI SPAL – AC MILAN 2-3

REZUMATUL MECIULUI ROMA – PARMA 2-1

UPDATE, ora 23:16. GOOOOL INTER! Nainggolan o readuce în avantaj pe Inter, iar Genoa este din nou deasupra liniei


UPDATE, ora 23:11. GOOOOL EMPOLI! Oaspeții egalează în meciul cu Inter, iar rezultatul de 1-1 reprezintă o dublă lovitură: Genoa cade pe loc retrogradabil, iar Inter iese din Liga Campionilor!


UPDATE, ora 22:23. Doar 25 de minute ne mai despart de finalul sezonului din Serie A. La aceste scoruri, Atalanta și Inter merg în Liga Campionilor, în timp ce Milan și Roma se vor duce în Europa League. Genoa se salvează cu un egal la Firenze, atât timp cât Empoli va pierde meciul cu Inter.

UPDATE, ora 22:23. Pauză pe toate cele șase arene. Milan stă cel mai bine la aceste scoruri, urcând pe locul 3. Roma conduce, însă are nevoie ca Inter și Atalanta să piardă. În schimb, în cursa pentru evitarea retrogradării, Genoa este obligată să marcheze și să câștige la Firenze în partea a doua dacă scorul de la Inter – Empoli va rămâne în continuare egal.

UPDATE, ora 21:43. Duvan Zapata a devenit primul jucător de la Atalanta care înscrie minimum 23 de goluri într-un singur sezon de Serie A, după 22 de ani! Ultimul care reușea această performanță era Filippo Inzaghi, în stagiunea 1996/97, cu 24 de goluri.

UPDATE, ora 21:57. După 20 de minute, Milan are un start perfect. Echipa lui Gattusso conduce cu 2-0 la SPAL, iar principalele rivale sunt în dificultate.


UPDATE, ora 21:33. Fanii romani i-au scandat numele pentru ultima dată căpitanului Daniele De Rossi.

UPDATE, ora 21:31. Gregoire Defrel a înscris în duelul Sampdoria – Juventus golul 1000 în Serie A.

UPDATE, ora 21:30. Au început cele șase meciuri la finalul cărora vom afla numele tuturor echipelor din Italia calificate în cupele europene, dar și a celor care vor retrograda.


UPDATE, ora 20.54. Sampdoria învinge Juventus cu 2-0. (De Frel 84, Caprari 90)


UPDATE, ora 17.56. Final de meci la Torino-Lazio. Scor final 3-1 (Iago Falque 51, Lukic 53, De Silvestri 80 – Immobille 66). Ştefan Radu a fost titular la oaspeţi şi a fost schimbat în minutul 82.


UPDATE, ora 17.16. Torino-Lazio este 2-0 în minutul 53. Iago Falque a marcat de două ori (51, 53)


UPDATE, ora 16.43. Torino – Lazio se joacă acum. E primul meci al zilei, “încălzirea” pentru partidele decisive din această seară. Scorul este 0-0 la pauză


Duminică, 26 mai e închiderea a stagiunii şi pentru ultimul dintre campionatele de top ale Europei, Serie A. Nu şi peste fotbalul italian, deoarece vor continua partidele de baraj pentru accederea în Serie B şi mai ales cele pentru promovarea în prima divizie. Se cunoaşte deja de sâmbătă prima finalistă, în condiţiile în care una dintre marile favorite, Palermo, a fost retrogradată pentru nereguli sportive. Este vorba de micuţa Citadella, formaţie la care cu ani în urmă a evoluat şi fostul atacant al Forestei Suceava, Mihai Baicu, jucător decedat fulgerător la doar 34 de ani în urma unui stop cardiac. Citadella aşteaptă acum adversara din cele două manşe ale finalei de promovare, care se va decide între Verona şi Pescara.

Live BLOG Serie A etapa 38. Ultimele decizii pentru retrogradare şi Champions League

Revenind la ultimele 90 de minute ale sezonului din Serie A se poate spune că de multă vreme nu a mai fost aşa un interes ridicat pentru runda de adio a sezonului. Aceasta deoarece bătălia este încă foarte dură atât în zona de acces pentru Champions League, locurile 3 şi 4, precum şi în privinţa ultimului loc retrogradabil, pentru că se cunosc deja două echipe care vor juca sezonul viitor în Serie B: Frosinone şi Chievo.

Veţi putea fi la curent cu tot ceea ce se întâmplă în această ultimă rundă pe live-blog-ul FANATIK.RO, iar Digi Sport, în special şi Telekom Sport vor transmite mai multe partide, unele alternativ, cum este cazul duplexului Inter – Empoli, Fiorentina – Genoa, pentru că dintre Empoli, Fiorentina şi Genoa se va alege numele ultimei echipe retrogradate. Pe lângă informaţiile la cald de pe blogul nostru, aproape minut cu minut, ca de obicei, pe FANATIK.RO veţi putea urmări în format LIVE VIDEO şi meciurile cheie pentru Champions League şi retrogradare.

Patronul lui Sassuolo e mare fan Milan şi a promis prime mari echipei dacă nu pierde la Berrgamo

Pentru locurile 3 şi 4, care aduc prezenţa automată în grupele viitoarei ediţii a Champions League, lupta se dă între Atalanta, 66 de puncte, momentan locul 3, Inter, 66 puncte, locul 4 Milan, locul 5, 65 puncte şi teoretic Roma, locul 6, 63 de puncte, dar misiunea echipei care îşi va lua adio de la Daniele De Rossi e foarte complicată, pentru că ar trebui să piardă toate cele trei formaţii din faţa sa, ceea ce pare utopic.

clasament Serie A înaintea ultimei etape

Atalanta este cea mai bine poziţionată şi joacă acasă cu Sassuolo, formaţia pregătită de fostul jucător al lui CFR Cluj, Roberto de Zerbi. Problema pentru gazde este motivaţia oaspeţilor, care au în patronul lor, Squinzi, cel mai mare fan Milan şi care a promis prime importante dacă echipa sa va scoate cel puţin un egal la Bergaamo

Live blog Serie A. Este ultima etapă şi Atalanta poate obţine o calificare istorică în Champions League
Live blog Serie A. Este ultima etapă şi Atalanta poate obţine o calificare istorică în Champions League

Cina cea de taină la Inter

Inter joacă acasă cu o echipă la fel de avidă de puncte, Empoli, dar toscanii se bat să rămână în Serie A. Inter nu are decât varianta victoriei, ca şi Atalanta, pentru că orice alt rezultat poate însemna pierderea locului de Champions League dacă Milan bate la Ferrara un SPAL deja în vacanţă, cu multe absenţe. Preşedintele lui Inter, Steven Zhang, 27 de ani, din partea concernului Suning, patron al milanezilor, a luat cina sâmbătă seara cu echipa, explicând că viitorul clubului depinde mult de acest meci. O calificare înseamnă un superbuget în vară, de peste 200 de milioane euro şi venirea lui Antonio Conte pe bancă, în locul lui Luciano Spalletti.

Milan depinde în primul rând să învingă la Ferrara, lucru care pare cel mai accesibil dintre toate cele trei candidate şi apoi una dintre Atalanta şi Inter să se împiedice pe teren propriu. Greu, dar nu imposibil. Şi rămânerea lui Gennaro Gattuso pe bancă depinde aproape în totalitate de calificarea sau ratarea Champions League.

Live blog Serie A. Milan trebuie să bată pe SPAL, dar şi Inter sau Atalanta să nu câştige
Live blog Serie A. Milan trebuie să bată pe SPAL, dar şi Inter sau Atalanta să nu câştige

Cum poate scăpa echipa lui Ionuţ Radu de retrogradare

La retrogradare lucrurile stau în felul următor: Genoa, echipa lui Ionuţ Radu e pe locul 18, retrogradabil, cu 37 de puncte. Un loc mai sus e Empoli, cu 38 de puncte, apoi urmează pe poziţia 16 Udinese, 40, deja salvată şi pe 15 Fiorentina 40. Dacă Empoli pierde la Inter şi Genoa face egal la Florenţa cade Empoli la meciuri directe cu Genoa (1-3 şi 1-2). Dacă Empoli face egal la Inter sau bate Genoa se mai salvează numai cu o victorie la Florenţa, ajungând la egalitate de puncte cu Fiorentina, 40. Iar la meciuri directe Genoa stă mai bine decât Fiorentina. Un egal Empoli nu e de ajuns pentru toscani, dacă şi Genoa bate la Florenţa, caz în care şi Fiorentina şi Genoa scapă, având 40 de puncte, faţă de 39 Empoli.

Live blog Serie A. Genoa lui Ionuţ Radu şi Cesare Prandelii merge la Florenţa pentru a se salva acolo unde antrenorul are multe amintiri frumoaseMeciul de la Florenţa e unul care deja produce multe valuri. Deoarece vine ca adversar antrenorul Cesare Prandelli, foarte iubit pe Artemio Franchi din perioada când îl avea pe Mutu în echipă. Directorul sportiv al Fiorentinei, Pantaleo Corvino, este din coplărie fan Genoa, iar în atacul gazdelor joacă acum fiul lui Diego Simeone, Giovanni, care în urmă cu doi ani a salvat Genoa de la Serie B într-un meci cu Torino, pe atunci el jucând la Genoa. Multe motive ca toţi ochii să fie aţintiţi pe partida de la Florenţa, evident şi în funcţie de ce se întâmplă la Inter – Empoli. Fiorentina oricum de luni va intra într-o eră nouă, fraţii Della Valle vânzând clubul pentru 135 de milioane euro miliardarului american de olrigini italiene Rocco Comisso.

Recordul lui Max Allegri

În rest, dincolo de ultimul meci al lui Daniele De Rossi la Roma, Massimiliano Allegri e şi el după cinci ani de campion consecutiv la adio cu Juventus şi devine la partida de la Genova cu Sampdoria unicul tehnician din istoria Serie A cu 38 de formaţii diferite într-un sezon, adică nici măcar două partide la rând nu a repetat acelaşi unsprezece. Iar la adio Allegri are un nou look, aşa cum nu l-a mai văzut nimeni până acum. Cristiano Ronaldo nici nu a fost convocat pentru acest ultim meci. Şi la Lazio e probabilă despărţirea de Simone Inzaghi, care nu s-a înţeles cu preşedintele Lotito nici pentru salariu, nici pentru buget de transferuri.

Live blog Serie A. Look-ul de adio al lui Max Allegri la Juventus
Live blog Serie A. Look-ul de adio al lui Max Allegri la Juventus

Programul ultimei etape din Serie A

Sâmbătă, 25 mai

Frosinone – Chievo 0-0

Bologna – Napoli 3-2

Duminică, 26 mai ora 21:30

Torino – Lazio – ora 16:00

Sampdoria – Juventus – ora 19:00

Inter – Empoli 

Roma – Parma 

Cagliari – Udinese

Atalanta – Sassuolo

SPAL Ferrara – Milan

Fiorentina – Genoa