Fotbal international

LIVE BLOG Viitorul – Gent preliminarii Europa League. Echipa lui Gică Hagi, parcurs scurt în cupele europene!

LIVE BLOG Viitorul  Gent preliminarii Europa League Echipa lui Gica Hagi parcurs scurt in cupele europene

FC Viitorul a fost eliminată de Gent din Europa League! Belgienii s-au impus cu scorul general de 7-5, după ce manșa tur au câștigat-o cu 6-3, iar returul de la Ovidiu a fost câștigat de gruparea lui Gică Hagi cu 2-1 (Gabriel Iancu 47 penalty, 61 penalty/ Roman Yaremchuk 38).


UPDATE, 1 august, ora 18:46. Meciul de la Ovidiu între Viitorul și Gent se dispută cu casa închisă. La pauză, belgienii conduc cu 1-0, însă în tribune este o atmosferă de vacanță, că tot este aproape marea. Echipa lui Hagi are șanse minime de calificare.


UPDATE, 1 august, ora 13:42 / Tom Boudeweel, unul dintre jurnaliştii belgieni acreditaţi la meciul Viitorul – Gent, a fost fascinat de ceea ce a găsit în sala de la Ovidiu unde sunt ţinute conferinţele de presă. Acesta a postat un scurt clip video pe contul personal de Twitter, cu mesajul “Totul se învârte în jurul lui Gică Hagi la Viitorul”.


UPDATE, 31 iulie, ora 15:19 / Jucătorii lui Gent au plecat cu întârziere din Belgia spre România. Avionul belgienilor trebuia să decoleze miercuri dimineaţă, dar aeronava a avut probleme tehnice. Fotbaliştii au petrecut câteva minute în Aeroportul Internațional Ostend-Bruges şi s-au întors în Gent pentru a lua masa. Motivul întârzierii a fost o problemă la o pompă hidarulică a avionului, iar belgienii vor decola spre România la ora 16:00 (15:00, ora Belgiei). În aceste condiţii, antrenamentul de miercuri va fi amânat.


UPDATE, 25 iulie, ora 20:00 / Național TV va transmite meciul dintre Viitorul și Gent, din turul doi preliminar al Europa League. Anunțul a fost făcut în urmă cu câteva minute. Meciul va intra în locul filmului “Liceenii”.


UPDATE, 25 iulie, ora 17:45 / Înainte de meciul cu Viitorul, Gent şi-a transferat unul dintre cei mai buni fotbalişti. Anderson Esiti a fost vândut, în schimbul a 3.500.000 de euro, la PAOK Salonic. La formaţia belgiană, mijlocaşul nigerian a jucat 77 de meciuri în perioada 2016-2019.


UPDATE, 25 iulie, ora 12.10. S-a aflat motivul pentru care meciul dintre Gent și Viitorul nu o să fie transmis la TVR. “Gent – Viitorul nu se vede la TV în România. TVR a renunțat la această transmisie cu două zile înainte de meci din motive de preț ridicat, 25.000 de euro + TVA. Din cauza timpului scurt de promovare a returului din 1 august, luat deja de TVR, nicio altă televiziune nu a preluat drepturile pentru turul de astăzi. Gică Hagi nu va putea fi încurajat de fanii săi decât de la stadionul din Gent. Noi ne întoarcem în timp și putem “vedea” meciul doar la Radio România Actualități”, a declarat Dana Iancu, deținătoarea unei agenții care cumpără drepturi TV, conform gsp.ro.


UPDATE, ora 19:51 / Jess Thorup, antrenorul lui Gent, a lăudat-o pe Viitorul înainte de prima manşa a turului 2 preliminar al Europa League. Tehnicianul danez a susţinut că plecarea lui Ianis Hagi pare că nu a afectat formaţia de la malul Mării Negre şi a dezvăluit ce plan are pentru meciul tur. “Suntem pregătiți, dar Viitorul este un adversar de valoare, o echipă tânără şi talentată, care vrea să-şi continue evoluţiile din sezonul trecut, când a terminat în forţă. Viitorul pare că a trecut perfect peste plecarea vedetei sale, Ianis Hagi. Nu vom subestima acest adversar, dar este clar că trebuie să fim capabili să îl eliminăm, dacă avem ambiţia să atingem faza grupelor, ceea ce ne dorim. Aşadar, va trebui mai ales să nu luăm gol joi. Căldura va juca un rol în acest meci, dar temperatura este aceeaşi pentru toți cei 22 de jucători, iar staff-ul medical nu va fi luat pe nepregătite”, a declarat Jess Thorup.

Viitorul Constanţa a câştigat Cupa României în ultimul sezon, după o finală dramatică, în compania Astrei Giurgiu şi a obţinut astfel favoarea de a nu intra în preliminariile Europa League, ci din turul 2. Dacă ar fi pierdut Cupa, Astra ar fi fost acum în turul 2, iar echipa lui Gică Hagi, în locul Craiovei, pentru că trupa de la malul Mării Negre a încheiat pe locul 3, iar oltenii pe 4.

LIVE BLOG Viitorul Constanţa – Gent turul 2 preliminar al Europa League

Faptul că joacă direct în turul 2 nu a fost de mare ajutor pentru constănţeni, pentru că sorţii au fost încă o dată deosebit de duri cu ei. În urmă cu trei ani Viitorul pescuia în preliminariile Europa League un adevărat rechin care i-a devorat pe copiii Regelui cu un sec 5-0 pe teren propriu. Acel rechin purta numele echipei belgiene Gent. Rechinul revine acum în faţa Viitorului, dar de această dată copiii s-au călit în bătălii şi au harpoanele pregătite pentru a-l hăcui.

De fapt, Viitorul nu ar fi trebuit să joace din nou cu Gent, dar scandalul meciurilor trucate din fotbalul belgian în care e implicată câştigătoarea Cupei, Mechelen, a răsturnat situaţia. Iniţial, adversar era desemnat Antwerp, tot echipă belgiană, ce ar fi dus la o confruntare între două foste glorii ale Stelei din anii 80, Loţi Boloni la belgieni versus Gică Hagi.

Viitorul Constanţa – Gent. Gabi Iancu este pariul lui Gică Hagi

Pariul lui Gică Hagi este Gabi Iancu

Aşa, UEFA a decis ca Antwerp să urce în turul 3 al Europa League şi Gent să revină la Ovidiu. Prima manşă are loc joi, 25 iulie, de la ora 21:30, în Belgia, returul peste o săptămână, la Ovidiu, de la ora 18:00. Viitorul poate profita de faptul că în Belgia s-a jucat doar Supercupa, campionatul nu a început şi de faptul că Gent a ajuns în Europa League direct din stagiul de pregătire, pentru că altfel echipa nu era calificată.

Viitorul i-a pierdut în această vară pe Ianis Hagi, plecat la Genk şi pe Tudor Băluţă, acesta fiind cumpărat încă din iarnă de Brighton, dar a plecat abia acum. Totuşi, echipa lui Gică Hagi se mişcă bine, are o circulaţie a balonului deosebită şi poate juca de această dată de la egal la egal cu belgienii. Pariul lui Hagi este revenitul la echipă Gabi Iancu.