Planul lui Gică Popescu la şefia FRF: “Să nu mai fim MĂMĂLIGI!”

Gică Popescu îşi prezintă, în acest moment, candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, ale cărei alegeri au loc pe data de 5 martie. Contracandidaţii "Baciului" la acest post...
14.01.2014 | 13:06
Planul lui Gica Popescu la sefia FRF Sa nu mai fim MAMALIGI

Gică Popescu îşi prezintă, în acest moment, candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, ale cărei alegeri au loc pe data de 5 martie. Contracandidaţii “Baciului” la acest post sînt Răzvan Burleanu, Vasile Avram, Marcel Puşcaş şi Sorin Răducanu. Alături de Popescu, la conferinţă mai sînt prezenţi Anghel Iordănescu, Gică Hagi, Bogdan Stelea şi Ilie Dumitrescu. 

“Michel Sablon, fostul director tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal, va fi colaboratorul meu. Domnul Anghel Iordănescu va rămîne în funcţie de director tehnic. Gică Hagi, alături de Puiu Iordănescu, se va ocupa de implementarea strategiei la nivel naţional. Bogdan Stelea va fi selectioner la U21, Ilie Dumitrescu – director departament strategie şi program, Adalbert Kassai – secretar general, Dumitru Mihalache – director dezvoltare, Cristian Bivolaru – relaţii internaţionale, Paul Prodan – director financiar, Mihai Neguţ – PR”

“Voi încerca să promovez sportul în şcoli, doresc ca şi restul federaţiilor să mi se alăture. Doresc ca Ministerul Educaţiei să facă un sondaj de opinie pentru a afla ce sport îşi doresc să practice. De asemenea, pe fiecare judeţ voi numi cîte un scouter. Vom crea cîte un centru regional la fiecare cinci judeţe. În fiecare centru vom alcătui o selecţionată regională la fiecare nivel de vîrstă. De asemenea, vom crea şi o competiţie între selecţionatele regionale, iar de aici antrenorii loturilor naţionale îşi vor lua jucători”

“După Revoluţie, peste două milioane de români au plecat în străinătate. Vom monitoriza toţi aceşti copii care au şansa să se antreneze în condiţii mai bune ca în România”

“Toţi antrenorii loturilor naţionale vor fi obligaţi să locuiască în Bucureşti şi să fie prezenţi tot timpul la centrele de la Buftea şi Mogoşoaia. De asemenea, vom acorda o maximă importanţă fotbalului feminin, dar şi naţionalei de Futsal. În acest sens, vom colabora cu Italia şi Spania”

“Există fonduri care vor fi direcţionate către centrele de copii şi juniori. Trebuie să creştem jucătorii, să devină mai combativi, să nu mai fim mămăligi cînd jucăm la nivel internaţional”

“Vom introduce Liga Regională, unde să joace copiii care termină junioratul şi cei pînă în 23 de ani”

“Dorim formarea unei ligi secunde puternice, cu vînzare de drepturi TV, astfel încît fiecare club să aibă o sursă de finanţare. Echipele din Liga III care vor promova tineri jucători vor fi motivate financiar”

“Dorim crearea unui fond de pensi pentru jucători, a unui fond de solidariate şi a unui sistem obligatoriu de asigurare de sănătate. Prin fondul de pensii vom asigura o sumă de bani fotbaliştilor retraşi pentru o perioadă de şapte ani. Fondul de solidaritate va fi asigurat de persoanele implicate în fenomenul fotbalistic sub forma unei cotizaţii lunare”

“Domnii Kassay şi Mihalache vor rămîne alături de noi datorită experienţei pe care o au. Dorim ca la fiecare doi ani, să ne calificăm la un turneu final de campionat mondial sau european”

“Echipa naţională are selecţioner pînă în 2016 şi acela este Victor Piţurcă. Crăciunescu nu va face parte din echipa noastră, CCA va fi condusă de Alexandru Deaconu. Mircea Sandu nu va avea nici o implicare în candidatura mea la FRF”

Anghel Iordănescu: “Aceşti oameni sînt singurii care pot aduce schimbarea. Cred în acest program, cred în Gică Hagi. Este singurul om care s-a născut în fotbal, a cîştigat din fotbal şi a investit în fotbal. Obiectivul echipei naţionale va fi calificarea la fiecare turneu final. Selecţionerul echipei naţionale va avea contract pe doi ani. Şi-a îndeplinit obiectivul rămîne, nu l-a îndeplinit, pleacă! Am discutat cu Piţurcă vineri, dar totul este confidenţial. Îl las pe el să vă spună ce am discutat cînd se va întoarce din vacanţă. Am trimis faxuri către federaţiile din Chile şi Uruguay, dar din punctul meu de vedere nu cred că se va realiza acest turneu”

Gică Hagi: “Nu voi avea nici o funcţie la FRF pentru că am un club, voi fi colaboratorul lui Iordănescu. Loturile naţionale, U 15, U 17, U 19, U 21, trebuie să cîştige, pentru că altfel nu putem cîştiga la naţionala mare. Trebuie să existe un proiect de zece ani. Generaţia mea, care a ajuns în sferturile Campionatului Mondial din SUA, a fost concepută cu zece ani în urmă”

Ilie Dumitrescu: „Susţin necondiţionat candidatura lui Gică Popescu. Avem inteligenţă, tehnică şi fantezia latină. Vreau să aduc cît mai multe informaţii antrenorilor români”, a spus Ilie Dumitrescu”