Sport

Formula 1 calificări MP al Canadei 2019. Vettel, în pole după 17 Grand Prix-uri! Hamilton pleacă de pe locul 2

08.06.2019 | 22:50
Formula 1 calificari MP al Canadei 2019 Vettel in pole dupa 17 Grand Prixuri Hamilton pleaca de pe locul 2

UPDATE 22:47 / S-au terminat calificările pentru Marele Premiu al Canadei. Sebastian Vettel va pleca din pole-position, poziție pe care nu a mai ocupat-o de 17 Grand Prix-uri. Lewis Hamilton va pleca de pe locul 2, în timp ce din linia secundă vor pleca Leclerc și Ricciardo, care a avut o sesiune mult peste așteptări. În schimb, piloții Red Bull au dezamăgit: Gasly pleacă de pe locul 5, iar Verstappen pornește din a șasea linie!

Calificari Formula 1
Calificari Formula 1

Sâmbătă, 8 iunie, cu începere de la ora 21:00 au loc calificările pentru Marele Premiu al Candei la Formula 1, cea de-a şaptea etapă din acest sezon. MP al Canadei ar putea să certifice o revenire de formă a echipei Ferrari, care în ultima cursă, acum două săptămâni, la Monte Carlo, a reuşit prin Sebastien Vettel să îi pună pentru prima dată în acest sezon probleme britanicului Lewis Hamilton.

LIVE Stream ONLINE Formula 1 calificări MP al Canadei Digi Sport, Telekom Sport

Calificările pentru MP al Canadei la Formula 1, etapa a şaptea, vor avea loc pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal de la ora 21:00 şi vor putea fi vizionate pe micile ecrane pe canalele Digi Sport şi Telekom Sport. Dacă nu puteţi să vedeţi calificările la televizor puteţi intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări transmisiunea de la Montreal în format LIVE VIDEO.

Bătălia pentru pole-position este de aşteptat să dea între cei doi piloţi de la Mercedes, Lewis Hamiltonşi Valtteri Bottas, dar germanul Sebastian Vettel va încerca să se înterpună între cei doi. Colegul său de echipă. monegascul Charles Leclerc, după ce a reuşit surpriza la al doilea premiul al anului, în Bahrain, obţinând un nescontat pole-position nu a mai avut nici un moment deosebit în evoluţii, dar este şi foarte tânăr, având doar 21 de ani.

calificări MP al Canadei 2019. Va reuşi Sebastian Vettel să îl încurce pe britanic?

Michael Schumacher are cele mai multe victorii la Montreal

Circuitul Gilles Villeneuve măsoară 305,270 kilometri, are 70 de tururi de făcut, iar un tur are 4,361 kilometri. De-a lungul anilor, Grand Prix-ul Canadei a fost găzduit de circuitele Mosport Park, Mont-Tremblant şi Gilles Villeneuve, totalul curselor care au contat ca etape în Campionatul Mondial de Formula 1 fiind de 44.

Pilotul cu cele mai multe victorii, şapte la număr, este Michael Schumacher. Dintre piloţii care evoluează în acest sezon, Lewis Hamilton are trei succese, în 2007, 2010 şi 2012. Primul succes din această serie a şi deschis dealtfel seria victoriilor obţinute de pilotul britanic în Formula 1. Cu 13 victorii McLaren este echipa situată pe primul loc în topul învingătorilor din Canada. Locul secund este ocupat de Ferrari, care are 11 victorii la activ.