Fotbal intern

Meme i-a ”tocat” pe Iordănescu şi pe Ienei!

Managerul Stelei, Mihai Stoica, ţine în acest moment o conferinţă de presă în care va lămuri situaţia fotbaliştilor aflaţi în ultimele luni de contract, dar va discuta şi despre situaţia...
24.09.2013 | 14:34
Meme ia tocat pe Iordanescu si pe Ienei

Managerul Stelei, Mihai Stoica, ţine în acest moment o conferinţă de presă în care va lămuri situaţia fotbaliştilor aflaţi în ultimele luni de contract, dar va discuta şi despre situaţia tensionată cu Dumitru Dragomir.

”Domnul Dragomir spune că Liga se subordonează intereselor echipei naţionale, nu am făcut nici un comentariu la bătaia de joc la care am fost supuşi cînd am fost anunţaţi că etapa dinaintea meciurilor cu Turcia şi Ungaria va fi suspendată. Am tăcut, am ţinut pumnii echipei naţionale, ne-am dat programul peste cap, dar din păcate rezultatele echipei naţionale ne face să stăm la jocul rezultatelor. Noi trebuie să jucăm neapărat sîmbătă cu Vaslui, cînd noi avem meci important cu Chelsea apoi? Dacă jucăm sîmbătă, trebuie să plecăm de vineri spre Vaslui pentru că nu avem autostrăzi suspendate, ceea ce contravine intereselor fotbalului românesc. Noi avem meci cu Andorra şi nu se pune problema vreunui scor. Dacă avem nevoie de o zi în plus pentru a pregăti marele meci cu Andora, că nu avem încredere că putem cîştiga la diferenţă de un gol, avem o mare problemă. Rezultatul cu Andorra iese din calcul, depindem de celelalte rezultate. Vrem să jucăm duminică pentru că aşa e normal. De ce aşa bătaie de joc la adresa Stelei? De ce nu există o reacţie a Federaţiei cînd un oficial al Federaţiei minte la adresa unui jucător al Stelei?

Nu e normal să se suspende o etapă. Am fost informaţi că meciurile noastre restante se vor juca pe 22 decembrie şi 13 februarie. Pe 22 decembrie s-ar putea ca fanii noştri să vadă partidele din igluuri! Nu cred că trebuie să i se facă praf programul Stelei pentru a bate Andorra cu un gol diferenţă.

Fotbalul e un sport al misoginilor, am observat în ultimele zile. Nici mie nu-mi convine cînd o reprezentantă a sexului frumos îmi ia interviuri, încerc să mă corectez. Am avut şi eu reţineri cînd femei au ajuns agenţi de jucători sau manageri, dar de aici şi pînă la a jigni o femeie în halul în care a făcut preşedintele Ligii e prea mult. Jignind-o pe Anamaria Prodan, a jignit familia Stelei, familia antrenorului nostru, care a adus Steaua la un nivel foarte înalt. Eu cu Reghe sîntem prieteni, cînd Gigi a zis că sîntem fraţii lui, păi asta a vrut să spună. E urît ce a făcut Dragomir şi poate se ajunge la altele, nu se ştie. 

Dumitru Dragomir începe să-i dea calde lui Gigi Becali. Gigi a adus în jur de 40 de milioane de euro, bani ce au început să intre şi în fotbalul românesc, un milion la Vaslui, 500.000 la Galaţi. Gigi a făcut investiţii în perioadă de criză, cînd toţi reduc salarii şi cînd nici măcar nu mai există cuvîntul charter în birourile celor care conduc cluburile. Cele 40 de milioane sînt aduse de un om privat de libertate, iar din banii ăştia 12 milioane ajung la stat din taxe şi impozite!

Gigi m-a rugat să le transmit celor care au criticat într-un mod abject rezultatul obţinut de Steaua la Schalke şi sînt cuvintele lui: a zis că se bucură cînd unii se bucură de acest rezultat, pentru că a ieşit rugina din ei la suprafaţă.

Eşecurile noastre nu se repetă cum şi-ar dori mulţi, dar după un eşec să iasă să discute aşa. De ce Ilie Dumitrescu, Belodedici, Lăcătuş nu au atacat Steaua, de ce aceiaşi oameni care au alte interese atacă Steaua mereu. De ce Iordănescu, care are linguşeală şi spune că ce mare e patronul, dar a vrut să-i ia echipa în cîrdăşie cu generali, atacă mereu?  El încearcă să-l linguşească, dar să-i ia Steaua lui Gigi Becali.

Performanţa Stelei din anii ’80 e mare, dar nu se poate face comparaţie cu ce e acum. Barcelona avea doi jucători străini, acum jucăm cu echipe care au bugete de 400 de milioane de euro. Schalke a luat vedeta Milanului, ce aţi fi vrut să zică Reghe, că o să ne punem la colţ şi o să aşteptăm să ne bată de ne sună apa în cap. Dacă nu dădea Uchida golul ăla, noi am fi reuşit. Noi am mers peste ei, se înclinase terenul, fanii îi huiduiau. Nu ne-am apărat, repriza a doua am fost peste ei, am avut ocazii peste ocazii pînă la golul ăla stupid.

Am voce groasă şi puternică şi îi pun în vedere lui Dragomir, e angajatul nostru, cei peste 8 miliarde lei vechi salariul pe care îl încasează domnul Dragomir, pentru că noi am hotărît asta. Ne simţim străini în ţara noastră, Steaua nu este locomotiva fotbalului românesc, ci este fotbalul românesc. Echipa naţională a luat 8 goluri în dubla cu Olanda, apărîndu-se total, şi tot Steaua primeşte lipsă de respect.

Am atîtea performanţe, mă apropii de un număr de trei cifre, am aproape 100 de meciuri în competiţiile europene, e frumos să simţi asta cînd alţii ar vrea să aibă cifrele astea măcar prin preajma stadionului.

Mircea Lucescu are o vorbă mare: ”Valoarea unui antrenor este dată de ultimul rezultat”. Eu spun că valoarea unui om este dată de valoarea rezultatelor pe care le face şi pe mine mă atacă Tudorel Stoica. Cine este el, ce performanţe a avut de cînd a terminat cariera cu fotbalul? Eu am terminat cu 10 facultatea, am făcut performanţe peste tot pe unde am fost, am curaj să dau test cu oriunde despre fotbalul românesc, internaţional, vorbim şi despre campionatul din Zimbabwe dacă vreţi. Ştiu fotbal, sînt foarte, foarte bun în ceea ce fac, nimeni nu mă poate prinde în ofsaid niciodată şi nimeni, niciodată, nu va reuşi să cîştige un duel verbal cu mine pentru că sînt mult mai bun. De aceea sînt managerul Stelei pentru că aici vin cei mai buni oameni!

Îl auzeam pe Dragomir cînd spunea că-i batem pe turci de le sună apa în cap, apoi zicea că nu avem nici o şansă. Păi, parcă era oracol, cum facem? El cînd dă pronosticuri, dă triple, 1×2!

Jucătorii vor merge la echipa naţională exact cum scrie în regulamentul FIFA, dar momentan e o ambiguitate totală şi nu ştim ora la care să se prezinte. Dacă trebuie să se prezinte duminică seară sau dacă se pot duce luni. Nu se vor prezenta nici o secundă mai devreme decît scrie în regulament.

Alex Bourceanu a avut un contract, fiind în imposibilitate de plată s-a anulat, Gigi Becali i-a propus alt contract, pe o sumă mult mai mare, iar Alex a cerut termen de gîndire. Mingea e la căpitanul de echipă, el hotărăşte ce va face. Nu am discutat cu Bourceanu, nu am avut nici un conflict cu el. Petrecerea aia a fost un complot împotriva lui Reghecampf, n-a ştiut ce i se pregăteşte, dar ne-am gîndit că e bine să facem asta pentru că jucătorii erau afectaţi după meciul cu Schalke, iar atmosfera risca să devină sumbră. Petrecerea a venit bine, a fost o idee foarte bună şi să ştiţi că eu consum alcool foarte rar. Nu înseamnă că, dacă e vorba de o petrecere, nu ştiu să mă distrez, sînt bun şi la asta. N-am aruncat cu scaunde şi lustre de nervi, ăsta e un scenariu idiot. Mă aştept să apară că am orientări pedofile şi că împing bătrîni pe trecerea de pietoni, că asta nu s-a scris despre mine.

Sînt jucători cărora Gigi vrea să le facă oferte de prelungire, altora nu, Steaua nu e un club pe care să-l refuzi, Steaua nu e un club care să-ţi propună prelungiri şi să stai să te gîndeşti. Lui Gigi îi spui da sau nu! Dacă îi spui că te mai gîndeşti, e o problemă. Ar putea fi o problemă pentru oricine face asta!

Ştiţi unde au jucat Villas Boas şi Mourinho? Nicăieri. Arrigo Sacchi n-a jucat fotbal, dar a spus că nu trebuie să fi fost cal de curse ca să fi un jokeu de elită! Aşa că domnule Tudorel Stoica mai lăsaţi-ne.

Marcel Răducanu a vorbit urît de noi, dar nici măcar nu-l cunosc. Cum aş putea să respect un om care mă înjură, ar însemna să fiu ipocrit şi nu sînt. L-am rugat pe Gigi în 2003 cînd a preluat echipa să-i ajute pe cei care au cîştigat Cupa Campionilor, iar el le-a făcut rente viagere, apoi ne-au jignit în permanenţă. 

Iordănescu şi Ienei pot spune orice, dar uneori emană răutate şi nu e în regulă. Pentru performanţele lor au primit funcţii de generali, ca să ajungi general trebuie să ai performanţe extraordinare. Nici o legătură cu Armata! Iordănescu a devenit parlamentar, am înţeles că un politician are cea mai slabă activitate. Să se hotărască e antrenor, analist, politician, tată sau cel care ne atacă mereu. Mircea Lucescu a ajuns pe propriile forţe să domine campionatul din Turcia, din Ucraina pentru că este foarte bun, alţii au profitat de nişte conjucturi şi au avut rezultate apoi doar şi-au dat cu părerea. Oamenii ăştia dacă îi întrebi de o echipă de cupele europene, nu ştiu trei jucători! Iordănescu ne spune de Pintilie, Ilie Pintilie a fost mare om, dar nu e la Steaua. 

S-a discutat şi de Di Caprio, spunea nea Imi Ienei să avem mare atenţie la Di Caprio. Era vorba de Di Canio, că Di Caprio se scufunda în Titanic. Am exemple, pot fi răutăcios şi nu mai vreau să fiu luat de prost, vreau respect. Mă ceartă Tudor Octavian, care a schimbat ziar după ziar. CTP-ul e hater, ceartă pe toată lumea. Mă ceartă unii cu care cînd mă întîlnesc sînt mieroşi. Fiţi bărbaţi, terminaţi cu chestiile astea, îmi repugnă atît de mult falsitatea, ipocrizia.

Iordănescu cere invitaţii dar le dă altora, apoi se ceartă cu oamenii de la intrare, vrea să intre fără bilet că el e Iordănescu. Edi Iordănescu să demonstreze la Fortuna Brazi sau la Tîrgu Mureş. Umilitor e să te bată Satu Mare, să egalezi în prelungiri la Arad, să fii pe 8 din 12 echipe în liga a doua, să te bată Maccabi cu 5-0, nu să pierzi cu Schalke.

Tănase nu ştim dacă va putea juca împotriva Timişoarei, sperăm să fie apt cu Chelsea. Popa a fost recuperat în timp record. Tatu are nişte probleme, dar va fi bine în maximum 10 zile. Cine nu înţelege valoarea lui Tatu nu are nici o legătură cu fotbalul. 

De ce Mircea Sandu ne-a sunat să ne roage să jucăm sîmbătă, cînd ei deja hotărîseră? Sîntem bătaia lor de joc, patronii din fotbalul românesc trebuie să înţeleagă că nu trebuie să aibă emoţii cînd stau în anticameră la Sandu şi Dragomir, ci ei trebuie să aibă emoţii pentru că sînt plătiţi din banii noştri. Culmea e că ei se poartă cu noi ca şi cum ar fi şefii noştri.

Tags: