Sporturi

VIDEO. Djokovic, titlul şase la Melbourne! Fără emoţii cu Murray

UPDATE, ora 14:08 / Novak Djokovic l-a consolat pe Murray şi s-a declarat încîntat de nivelul la care a ajuns: "Andy a făcut un nou turneu foarte bun, sînt convins că pe viitor va putea să mai...
01.02.2016 | 00:00
VIDEO Djokovic titlul sase la Melbourne Fara emotii cu Murray

UPDATE, ora 14:08 / Novak Djokovic l-a consolat pe Murray şi s-a declarat încîntat de nivelul la care a ajuns: “Andy a făcut un nou turneu foarte bun, sînt convins că pe viitor va putea să mai cîştige multe trofee. Trebuie să-i spun că este un mare campion şi un bun prieten. Este o onoare ca numele meu să apară alături de cel al unor legende, aşa cum este Rod Laver”.

UPDATE, ora 14:02 / Andy Murray a recunoscut superioritatea lui Novak Djokovic în finala de la Australian Open: “Meci greu, nu am reuşit nici de această dată să rup ghinionul. Felicitări lui Novak! Este un jucător mare, un campion şi un adevărat prieten”, a declarat Murray.

UPDATE, ora 13:40 / Novak Djokovic închide meciul cu un as şi îşi adjudecă titlul cu numărul şase la Melbourne. Murray este la a cincea finală pierdută. 6-1, 7-5, 7-6 a fost scorul final, în favoarea lui Andy Murray.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Murray face break şi revine în setul trei.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Djokovic face break şi în startul setului doi şi este aproape de victorie.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Setul doi este adjudecat de Nole cu 7-5.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Nole face break după ce Murray a avut 40-0 pe serviciul său.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Primul break reuşit de Andy Murray, care egalează la 4.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Djokovic reuşeşte un nou break şi ia conducerea în setul doi, scor 4-3.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Setul unu se încheie cu 6-1 în favoarea lui Djokovic.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Primul set merge perfect pentru Djokovici. Nole a mai făcut un break şi s-a distanţat la 5-0.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Sîrbul conduce cu 3-0 în primul act al finalei de la Australian Open.

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Astăzi, de la ora 10:30, Novak Djokovic şi Andy Murray îşi dispută finala turneului de la Australian Open. Este pentru a şaptea oară în ultimii opt ani cînd măcar unul dintre cei doi ajunge în ultimul act. În plus, patru din ultimele şase finale de la Australian Open au fost între Djokovic şi Murray. Toate cîştigate de sîrb.

Murray, ghinionistul de serviciu

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Chiar dacă este unul dintre cele mai importante nume din istoria recentă a Australian Open, cu patru finale disputate, scoţianul nu s-a impus niciodată. Prima finală a disputat-o în 2010 şi a pierdut-o în trei seturi în faţa lui Federer. Un an mai tîrziu, britanicul a cedat tot în trei seturi, în faţa lui Djokovic. Murray a revenit în finală în 2013, cînd l-a dus în cinci seturi pe sîrb, dar a cedat 6-2 în decisiv. Anul trecut a fost din nou finală Djokovic – Murray. Au fost din nou cinci seturi, cu decisivul cîştigat cu 6-0 de sîrb.

Djokovic, recordman la Melbourne

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Pentru Novak Djokovic, turneul de la Australian Open este cel mai apreciat dintre cele de Grand Slam. La Melbourne a obţinut cinci din cele zece titluri majore din palmaresul său. Mai are trei la Wimbledon şi două la US Open, în timp ce Roland Garros a rămas doar un vis pentru sîrb. Cu aceste 5 trofee, Novak Djokovic este şi cel mai titrat jucător în era open la Melbourne. L-ar putea egala azi pe Roy Emerson, care s-a impus de şase ori, dar doar înaintea erei open. Agassi şi Federer au cîte patru victorii.

Sîrbul conduce autoritar la directe

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. 30 de întîlniri directe s-au înregistrat pînă acum între Djokovic, cu 21 dintre ele cîştigate de sîrb. Numai în 2015, Nole şi Murray s-au întîlnit de şapte ori, de fiecare dată fie în finale sau semifinale ale turneelor. Scoţianul a cîştigat un singur meci, finala din Canada. Djokovic s-a impus la Australian Open (finală), Indian Wells (semifinală), Miami (finală), Roland Garros (semifinală), Shanghai (semifinală) şi Paris (finală).

Capture

Se ştiu de la 11 ani şi au jucat dublu împreună

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. 22 mai 1987 este data naşterii lui Novak Djokovic, iar Andy Murray este mai mare cu doar o săptămînă. Cei doi au fost rivali, dar şi prieteni încă din perioada junioratului. La scurt timp după ce ambii au intrat în “Big Four”, alături de Nadal şi Federer, Djokovic a răspuns hotărît la întrebarea “Pe cine ai prefera pentru a juca la proba de dublu dintre cei trei rivali?”. “Aş juca alături de Andy Murray, pentru că ne cunoaştem de cînd aveam 11 ani şi sîntem foarte buni prieteni. În plus, sîntem şi foarte apropiaţi ca vîrstă. Doar o săptămînă între noi”, spunea Nole. La puţin timp după, cei doi au şi avut o scurtă perioadă în care au jucat dublu împreună. Prima ocazie a fost la turneul de la Miami, în 2011.

Consolarea lui Murray: “Nimeni nu îmi ia finalele”

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. La conferinţa de presă susţinută înaintea finalei, Andy Murray a vorbit despre speranţele sale de a sparge blestemul finalelor de la Australian Open: “Ar trebui să fiu mîndru că am ajuns de cinci ori în ultimul act. Puţini jucători au fost ajuns atît de departe de atît de multe ori. Normal că eşti dezamăgit cînd pierzi în finală. Dar eu cred că am o şansă importantă în acest meci. Ştiu că va trebui să ţin un ritm ridicat mult timp pentru a avea o şansă. Nu cred că sînt prea mulţi oameni care cred în mine.  Dar eu cred, am un plan de joc solid, sper să îl îndeplinesc. Nu mai contează ce a fost în trecut, pot să cîştig!”

Djokovic: “Meciurile cu Andy sînt mereu speciale”

LIVE VIDEO FINALA AUSTRALIAN OPEN DJOKOVIC MURRAY. Novak Djokovic a insistat pe prietenia care îl leagă de Murray în declaraţiile de la conferinţa de presă. “Meciurile dintre mine şi Andy sînt mereu speciale pentru că între noi sînt mulţi ani de rivalitate, dar şi de prietenie. Am avut meciuri cu mare încărcătură fizică, dar şi psihică de fiecare dată cînd ne întîlnim. Ne împingem peste limite”, a spus Nole.