Fotbal international

Liverpool, cei mai multi bani încasați din drepturile TV în sezonul trecut. Real e sub Wolverhampton!

09.09.2019 | 22:03
Liverpool cei mai multi bani incasati din drepturile TV in sezonul trecut Real e sub Wolverhampton

Liverpool a câștigat, în primăvară, al 6-lea trofeu UEFA Champions League din istorie, după ce a trecut în finală de Tottenham, scor 2-0. Pe lângă titlul de campioană a Europei la fotbal, gruparea de pe Anfield a fost desemnată azi și campioană la capitolul încasări din drepturile TV în sezonul 2018-2019.

Liverpool, cei mai multi bani încasați din drepturile TV în sezonul trecut

Într-un clasament al celor mai profitabile cluburi din Europa la capitolul încasări din drepturi TV realizat de elvețienii de la Swiss Ramble, Liverpool se află pe locul 1. Campioana Europei conduce la o diferență de un milion de lire față de rivala din Premier League, Manchester City. Primele șase echipe din acest top provin din Premier League. Liverpool și City sunt urmate de Chelsea, Tottenham, Manchester United și Arsenal.

  1. Liverpool ​152 (milioane de lire sterline)
  2. ​Manchester City ​151
  3. Chelsea ​146
  4. ​Tottenham Hotspur ​145
  5. ​Manchester United ​143
  6. ​Arsenal ​142

Premier League domină autoritar Top 20 al echipelor cu cei mai multi bani încasați din drepturile TV. Nu mai puțin de 17 cluburi din acest top provin din prima ligă engleză, iar unul, Cardiff City, din Championship.

Liverpool, cei mai multi bani încasați din drepturile TV în sezonul trecut
Liverpool, cei mai multi bani încasați din drepturile TV în sezonul trecut. Sursa foto: Twitter.com

Barcelona, doar pe locul 6, Real Madrid, sub Wolverhampton

Primul club non-englez din top 20 este FC Barcelona. Cu 130 de milioane de lire încasate, Barca se află pe locul 7, la 12 milioane distanță de Arsenal. Imediat după Barcelona e ​​Wolverhampton Wanderers, cu 127 de milioane. Surpriza uriașă e Real Madrid, care ocupă doar locul 10 în acest top, cu 125 de milioane.

Surprize uriașe apar și în top 40: Huddersfield, peste Atletico, Bayern sau Juventus
Surprize uriașe apar și în top 40: Huddersfield, peste Atletico, Bayern sau Juventus. Sursa foto: Twitter.com

Surprize uriașe apar și în top 40: Huddersfield, peste Atletico, Bayern sau Juventus

Puterea financiară a fotbalului englez se vede și când privim echipele clasate între locurile 21 și 40 în topul banilor încasați din drepturile TV. Două cluburi de Championship, Fulham și Huddersfield, au încasat mai mult decât forțe ale Europei precum Atletico Madrid, AC Milan, Bayern Munchen sau Juventus.