News

Liviu Dragnea, anunț de ULTIMA ORĂ! Guvernul acordă 10 miliarde de euro pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții

22.04.2019 | 18:35
Liviu Dragnea anunt de ULTIMA ORA Guvernul acorda 10 miliarde de euro pentru Fondul de Dezvoltare si Investitii

Liviu Dragnea a făcut un anunț de ultimă oră! Liderul PSD a informat că Guvernul a aprobat programul de finanțe.  Suma acordată Fondului de Dezvoltare și Investiții este de 10 miliarde de euro.

Liviu Dragnea a făcut un anunț de ultimă oră!

Primarii vor avea la dispoziție un fond special în valoare de 10 miliarde de euro din care pot primi finanțare pentru proiecte locale, spre exemplu școli, biserici, locuințe sociale sau baze sportive. Fondul de Dezvoltare și Investiții este un program care le dă bani primarilor pentru proiectele de dezvoltare ce cuprind investiții noi și extinderea ori finalizarea investițiilor existente, ce constau în modernizări și dotări, construcții, lucrări de întreținere și reparații.

Așadar, banii merg la primari printr-o procedură simplificată și vine în completarea partidului PNDL. Despre suma acordată Fondului de Dezvoltare și Investiții, șeful PSD spune: „Împreună cu Eugen Teodorovici, cu Darius Vâlcov și cu dna prim-ministru în final am dezvoltat Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Liviu Dragnea, anunț de ULTIMA ORĂ! Guvernul acordă 10 miliarde de euro pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții
Fondul de Dezvoltare și Investiții este un program care le dă bani primarilor pentru proiectele de dezvoltare

Guvernul acordă 10 miliarde de euro pentru Fondul de Dezvoltare și Investiții

Valoarea e tot 10 miliarde de euro și finanțează creșe, grădinițe, spitale, străzi, alimentare cu apă, canalizare, rețele de electricitate. Cu aceste două programe, România în câțiva ani va avea satele, orașele niște bijuterii. Ține doar de primar să vină cu două documente la București, nu camioane de dosare, și nu va fi o analiză politică”.

Pentru a primi banii, toate primăriile trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, care gestionează Fondul, autorizația de realizare a modificărilor sa uexecutare a lucrărilor dorite. De menționat este că primarii nu pot cere sume din fond pentru proiecte pentru care există o altă cerere de finanțare din fonduri externe nerambursabile în curs de analiză sau aprobată.