News

Liviu Dragnea anunță schimbări pentru pensionari! Ce se întâmplă cu fondurile de pensii

29.03.2019 | 08:31
Liviu Dragnea anunta schimbari pentru pensionari Ce se intampla cu fondurile de pensii

Vești bune pentru pensionari. Ordonanța de urgență care ar urma să fie supusă dezbaterilor în cursul zilei de vineri, aduce modificări importante privind fondurile de pensii. Cel puțin așa susține Liviu Dragnea, care anunță că sectorul operatorilor de telefonie mobilă va avea de asemenea parte de modificări.

Liviu Dragnea anunță schimbări importante, ca urmare a modificării OUG 114

Președinele Partidului Social Democrat, a anunțat că ordonanța de modificare a OUG 114 se va afla, cel mai probabil pe ordinea de zi în ședința ce va avea loc vineri, la Guvern. De asemenea, liderul social- democraților a oferit mai multe detalii referitoare la prevederile ordonanței respective.

„O să vedeţi  textul ordonanţei, sunt modificări aduse, după discuţiile avute cu Asociaţia Română a Băncilor şi Banca Naţională, obiectivul nostru a rămas neschimbat, obiectivele, şi anume să crească nivelul de intermediere bancară, să scadă dobânzile, să crească nivelul de implicare a sistemului bancar în economia românească şi să existe nişte măsuri, nişte prevederi care să stimuleze băncile să investească sau să acorde credite pentru economia românească” ,a declarat Liviu Dragnea, în cadrul unei conferințe de presă susținute joi.

Liviu Dragnea anunță o nouă ordonanță pregătită de Eugen Teodorovici
Liviu Dragnea anunță o nouă ordonanță pregătită de Eugen Teodorovici

Dragnea anunță schimbări privind fondurile de pensii

Chestionat în privința schimbărilor ce ar urma să fie aduse fondurilor de pensii, Liviu Dragnea a explicat că ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a purtat deja discuții pe această temă cu companiile din domeniu.

„Au convenit să proroge primul termen până la care trebuia să fie majorat capitalul social, pentru ca împreună să găsească cele mai bune prevederi, pentru ca fondurile de pensii să înceapă să investească şi în altceva decât în titluri de stat, lucru convenit de ambele părţi” , a spus președintele Partidului Social Democrat.

Totodată, liderul social-democrat a precizat că au avut loc discuții și cu operatorii de telefonie mobilă, în vederea unor schimbări ce ar urma să fie aduse acestui sector. „Aici este vorba despre o prevedere care se referă la o amendă foarte mare, care poate merge până la 10%, în condiţiile în care se încalcă prevederile legale privind autorizarea, dreptul de acces, tulburarea proprietăţii şi aşa mai departe (…) Pentru a se putea discuta şi despre alte lucruri, dar într-un mod serios, pentru că nu putem să trecem uşor cu vederea faptul că timp de 10 ani, acel 0,4% din cifra de afaceri care trebuia plătit de operatori nu a fost plătit şi vorbim de 4,7 miliarde de lei, adică un miliard de euro. Nu spun că sunt vinovaţi ei sau că a fost vinovat ANCOM-ul, dar faptul că nu cer banii ăştia reprezintă o problemă. Şi atunci, pentru a se putea discuta pe îndelete, probabil că şi aici va fi o prorogare a termenului, pentru a intra în legalitate în toate situaţiile în care ar putea fi şi, de asemenea, pentru a se realiza un pachet de prevederi specifice pentru această industrie, care să fie integrate în Legea 50, Legea disciplinei în construcţii, lucru convenit cu aceşti actori” , a anunțat Liviu Dragnea.