News

Liviu Dragnea, condamnat! Sentinţă definitivă şi irevocabilă a ÎCCJ – Liderul PSD a ajuns în arest la Rahova

27.05.2019 | 21:28
Liviu Dragnea condamnat Sentinta definitiva si irevocabila a ICCJ  Liderul PSD a ajuns in arest la Rahova
Liviu Dragnea a aflat decizia judecătorilor în dosarul său. Sursa foto: Antena 3

Luni a fost o zi de foc pentru Liviu Dragnea. Acesta a primit sentința în dosarul angajărilor fictive făcute la Protecția Copilului din județul Teleorman. Înalta Curte de Casație a dat verdictul în cazul liderului PSD, care ieri a pierdut alegerile cu un scor rușinos. Judecătorii Curții Supreme au decis să-l condamne pe Liviu Dragnea la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare. De asemenea, Olguța Șefu a primit un an cu suspendare.

Update, ora 17.30: Zilele de libertate ale lui Liviu Dragnea s-au sfârșit. Liderul PSD a ajuns în arestul de la Rahova: Ultimele imagini cu Liviu Dragnea în libertate! Cum a fost așteptat acesta la Penitenciarul Rahova


Update, ora 16.55: Dragnea ar fi plecat cu o mașină neagră să se predea, dar alte voci spun că a fost doar o diversiune și acesta ar fi în alt automobil. Au fost incidente la casa acestuia. Detalii AICI!


Update, ora 16.10: Ce a spus Rareș Bogdan după ce a auzit de condamnarea lui Dragnea: “Va reseta PSD” 

Update, ora 15.42: Polițiștii au ajuns la casa lui Liviu Dragnea. Liderul PSD va fi escortat la penitenciar.


Update, ora 15.32: Dancilă îi la locul lui Liviu Dragnea! Va fi președinte PSD! Mai multe detalii AICI!


Update, ora 15.23: Cum a comentat avocatul lui Liviu Dragnea condamnarea la închisoare a liderului PSD 


Update, ora 15:00: Fostul premier Dacian Ciolos a reactionat dupa condamnarea lui Dragnea:  „România are dreptul la normalitate”


Update, ora 14.42:  Aici își va petrece Dragnea următorii ani din viață:  Cum arată penitenciarul Rahova, în care va sta în carantină 21 de zile


Update, ora 14.40: Cristian Tudor Poescu nu a ratat ocazia să-l atace pe Dragnea:  CTP a explodat după condamnarea definitivă a lui Liviu Dragnea: ”Lichea umflată. Un matrapaslâc”


Update, ora 14.30: Reacția lui Victor Ponta după condamnarea lui Liviu Dragnea: ”Acest om orbit de trufie si rautate a tras în prăpastie România”


Update, ora 14.20: Cine ar putea fi noul președinte PSD: Cine ar putea fi noul președinte al PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat. Viorica Dăncilă, printre favoriți


Update, ora 14.17: Cătălin Rădulescu, atac virulent ldupă condamnarea lui Dragnea! Vezi AICI ce a putut să spună deputatul!


UPDATE, ora 14.15: Prima reacție din PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat: Prima reacție a PSD după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare


Despre ce e vorba în dosarul lui Liviu Dragnea

La termenul de lunea trecută, 21 mai, Instanța a respins cererile formulate de avocații lui Liviu Dragnea privind sesizarea făcută la CCR de Florin Iordache. Acesta a vrut să îl scape pe Dragnea considerând completul de judecată format în mod neconstituțional. Instanța nu a acceptat cererile de a fi rejudecat dosarul pe baza presupusei neconstituționalități.

Direcția Națională Anticorupție a cerut pedepse mai mari pe fond, iar judecătorii au spus că ultimul termen trebuie pronunțat pe 27 mai, lucru care s-a și întâmplat. CCR a amânat pentru data de 5 iunie dezbaterea privind presupusa nelegalitate a constituirii completurilor de 3 judecători de la Curtea Supremă.

Liviu Dragnea a înregistrat un eșec ieri la alegerile europarlamentare. Sursa foto: Antena 3

Cum se apăra Dragnea înainte de aflarea deciziei de astăzi

Liviu Dragnea a spus în legătură cu posibila sa condamnare înainte de sentința finală dată azi că dacă judecătorii ar fi lăsați liber, el primea achitare. Președintele PSD a mărturisit în fața presei că dosarul angajărilor fictive este unul făcut la ordine pentru a fi îndepărtat de pe scena politică.

”Am vorbit cu avocaţii: primul complet care m-a condamnat nu există oficial. Orice complet trebuie să aibă în spate o hotărâre a Colegiului de conducere, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există, adică a plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător care, sigur, a şi susţinut condamnarea, nu a fost numit aleatoriu, nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume”, a spus Liviu Dragnea înainte de a afla sentința dată de Înalta Curte de Casație și Justiție.