News

Liviu Dragnea nu se dezice de Ion Iliescu. Reacția dură a șefului PSD: “Dosarul Revoluției e o mascaradă”

13.04.2019 | 15:46
Liviu Dragnea nu se dezice de Ion Iliescu Reactia dura a sefului PSD Dosarul Revolutiei e o mascarada

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, nu se dezice Ion Iliescu, reședintele de onoare al social-democraților, acuzat în dosarul revoluției din 1989! Mai mult, Liviu Dragnea spune că dosarul respectiv este o mascaradă!

Liviu Dragnea spune că Dosarul Revoluției este o mascaradă

Președintele PSD a participat vineri la mitingul de la Craiova, unde social-democrații și-au prezentat candidații pentru alegerile europarlamentare. După ce a făcut o baie de mulține, Liviu Drgnea a fost întrebat de o jurnalistă dacă se va limita în vreun fel de Ion Iliescu, în contextul Dosarului Revoluţiei, recent trimis în judecată.

”Dosarul Revoluţiei trimis de Lazăr la instanţă este o mascaradă ca să încerce să abată atenţia de la grozăviile care au ieşit la iveală despre el. Nu mă pot delimita de Ion Iliescu. Ion Iliescu este un om pe care îl apreciez, un om care a ţinut România în graniţele ei şi în stabilitate într-o perioadă foarte grea. Eu cred că este o mascaradă”, a răspuns Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea Dosarul Revolutiei
Liviu Dragnea il arata cu degetul pe Augustin Lazar in Dosarul Revolutiei

Social-democrații îl arată cu degetul pe Augustin Lazăr

Și Partidul Social Democrat a reacționat imediat după ce procurorului General al României, Augustin Lazăr, a anunțat trimiterea în judecată a dosarului Revoluției.

„Este revoltător ca Dosarul Revoluției să fie trimis în instanță de un fost agent al poliției politice comuniste! Este intolerabil ca cel care a ținut în chinuri disidenții anticomuniști să se erijeze acum în făuritorul dreptății anticomuniste” , transmite Partidul Social Democrat, în debutul postării sale.

Statul de drept dintr-o țară democratică nu poate fi construit cu foști agenți ai sistemului represiv comunist! Iohannis a pretins până acum că îi reprezintă pe românii anticomuniști. Dar când a venit vremea să demonstreze că e alături de ei, își arată adevărata față de protector al securiștilor și exponenților aparatului represiv ceaușist” , se mai arată în postarea publicată de reprezentanții PSD, pe contul oficial de Facebook. Mesajul a fost însoțit de o fotografie care îl înfățișează pe Augustin Lazăr în uniforma de agent al poliției comuniste.