News

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu într-o anchetă din SUA! Ce implicații are Donald Trump

09.07.2019 | 16:43
Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu intro ancheta din SUA Ce implicatii are Donald Trump

Două nume grele ale unor politicieni români, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu apar într-o anchetă din SUA! Aceștia au legătură cu Elliott Broidy, unul dintre apropiații președintelui Donald Trump și unul dintre principalii responsabili cu strângerile de fonduri pentru Partidul Republican. Astfel, o citație extinsă vizează nu mai puțin de 20 de nume și diverse afaceri, toate având strânsă legătură cu Broidy.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu într-o anchetă din SUA!

Prin diferite contexte, Elliot a avut conexiuni cu mai mulți politicieni străini, printre care și doi români. Cei doi, conform presei americane sunt Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, lider PSD, respectiv premier la acea dată. Se vorbește inclusiv despre faptul că firma lui Broidy încerca să perfecteze un contract lucrativ prin care să ofere servicii de securitate României, afacere care însă nu a fost finalizată, potrivit reprezentanților lui Broidy.

Broidy este suspectat de faptul că s-a folosit de apropierea de Donald Trump pentru câștiguri personale. Între timp, cei doi politicieni români și-au pierdut funcțiile pe care le aveau atunci. Astfel, Sorin Grindeanu a fost pus pe liber chiar de Liviu Dragnea. Acesta a părut că intră în opoziție, dar a decis în cele din urmă să rămână în partid. Ultima oară când a ieșit în evidență a fost la congresul PSD.

Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu într-o anchetă din SUA! Dragnea și Grindeanu
Liviu Dragnea l-a pus pe liber pe Sorin Grindeanu din funcția de premier. Sursa foto – facebook

Ce s-a ales de Grindeanu și Dragnea

Sorin Grindeanu i-a transmis lui Marian Oprişan că şi Banatul l-a fluierat. „Pentru Marian Oprişan: şi Banatul te-a fluierat!”, a scris Grindeanu pe pagina sa de Facebook după congresul social democraților. Reacția lui Grindeanu a venit după ce preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a fost huiduit la congresul PSD când dorea să ţină un discurs. Acesta a urcat pe scenă, iar în momentul când a văzut că fluierăturile nu încetează, a renunţat să mai vorbească şi a revenit în sală.

Pentru Liviu Dragnea lucrurile sunt și mai grave. Acesta a fost condamnat în dosarul angajărilor fictive din Teleorman la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Între timp, fostul lider PSD a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.