Fotbal intern

CFR Cluj, atacată de un fost fotbalist: “Mi-au furat banii, am dosare acasă”

Liviu Ganea şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist în această vară. Fostul fotbalist al celor de la Dinamo sau CFR Cluj a pus ghetele în cui la doar 29 de ani, motivul fiind desele...
12.08.2017 | 11:00
CFR Cluj atacata de un fost fotbalist Miau furat banii am dosare acasa

Liviu Ganea şi-a anunţat retragerea din cariera de fotbalist în această vară. Fostul fotbalist al celor de la Dinamo sau CFR Cluj a pus ghetele în cui la doar 29 de ani, motivul fiind desele accidentări. Recent, fostul atacant, a rememorat perioada petrecută la formaţia din Gruia, clipe de care nu-şi aduce aminte cu prea mare plăcere.

În iarna lui 2012, Liviu Ganea pleca de la Dinamo şi se transfera la CFR Cluj. În Gruia, fostul atacant, a jucat doar 6 meciuri, acesta fiind împrumutat la Concordia Chiajna şi FC Braşov. La trei ani de la venirea la CFR Cluj, Ganea a plecat la CSMS Iaşi, într-un moment când echipa ardeleană se afla în insolvenţă. Chiar dacă a plecat liber de contract, fostul fotbalist susţine că CFR Cluj nu i-a plătit 150.000 de euro, plata sumei fiind sistată după intrarea clubului în insolvenţă.

“La CFR ne-au fost furaţi banii. Prin simpla decizie a unui judecător ni s-au anulat toate pretenţiile financiare. Pentru că aşa a vrut el, nu pentru că ar fi fost în litera legii sau pentru că aşa ar fi fost corect. S-a dorit ca acest club să fie salvat. Nu cred că a fost pur şi simplu ceva pe linie sportivă, a fost pe linie politică. Niciun jucător care a fost în acea perioadă la CFR Cluj şi a avut contract cu ei nu a mai primit niciun ban. Au primit doar 10% şi asta pentru că au dorit ei aşa. Puteau să nu dea nimic. Ajungi la Curtea de Apel Cluj şi ţi se întorc toate deciziile. Acolo e stat în stat. Am vorbit cu avocaţii. Ce încredere în justiţie?”, a declarat Liviu Ganea pentru prosport.ro.

“După toate prin care am trecut nu am încredere în justiţie. 150.000 de euro este suma pe care trebuia să o recuperez. Toate aceste sume erau trecute pe contract şi toate trebuiau plătite conform planului de reorganizare. Femeile de servici erau trecute pe lista de salariaţi şi au primit toate salariile pentru că aveau salarii de 1.000 de lei. Toate speţele le-am câştigat la Tribunalul Cluj, dar la Curtea de Apel Cluj s-au întors toate. Curios, acelaşi complet de judecată a fost. Nimeni nu a ieşit în presă. Am fost eu, cu Maftei şi alţi câţiva care au încercat să tragă nişte semnale de alarmă. Ăsta e adevărul, asta s-a întâmplat. Ce? Deranjează? Poate la Cluj deranjează, dar să-şi asume. Ieşirea din insolvenţă a CFR-ului nu fost tocmai corectă, cu siguranţă. Pot s-o spună avocaţii, am un teanc de dosare acasă. Dar rămân cu dosarele, le pui iarnă pe foc să te încălzeşti”, a mai precizat Liviu Ganea.

Tags: