Fotbal international

Mutu a pierdut totul la CEDO! Recursul împotriva TAS a fost respins şi e dator vândut lui Chelsea

03.10.2018 | 00:25
Mutu a pierdut totul la CEDO Recursul impotriva TAS a fost respins si e dator vandut lui Chelsea

Adrian Mutu a primit o lovitură dură din partea CEDO, care i-a respins recursul și a dat dreptate TAS în conflictul cu fostul atacat român. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, totodată, și recursul patinatoarei germane Claudia Pechstein împotriva Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Cei doi au contestat faptul că membrii TAS ar fi independenți și imparțiali și nu mai au altă cale de atac după decizia CEDO.

Adrian Mutu a fost depistat pozitiv la cocaină în 204, pe vremea când juca la Chelsea, iar TAS l-a condamnat la plata a 17,1 milioane de euro clubului londonez. Mutu a declarat la acea vreme că nu își permite să plătească suma respectivă și a decis să conteste decizia TAS, argumentând că judecătorii insituției nu sunt imparțiali și nici independenți. Fostul atacant al naționalei României a contestat decizia la un tribunal federal elvețian, însă nu a avut câștig de cauză.

CEDO i-a respins recursul lui Adrian Mutu și a dat dreptate TAS

Fostul jucător al lui Chelsea a decis să meargă apoi la CEDO, care a dat același verdict: Adrian Mutu nu are dreptate. Într-o motivare în care nu apare nicio urmă de decizie arbitrară, tribunalul federal a concluzionat că domnul Mutu nu a făcut proba acuzaţiilor sale. Niciun motiv serios nu conduce Curtea să schimbe decizia tribunalului federal”, se arată în motivarea CEDO.

Același verdict l-a primit și patinatoarea germană Claudia Pechstein, care a fost suspendată în 2009 pentru o perioadă de 2 ani, după o anomalie constatată în pașaportul său biologic. Sportiva a contestat în repetate rânduri decizia de atunci, invocând o anomalie sanguină congenitală. Suspendarea dictată la acea vreme de TAS și confirmată ulterior de un tribunal federal elvețian a făcut ca sportiva să nu participe la Jocurile Olimpice din 2010 de la Vancouver. În cazul patinatoarei însă, CEDO a convenit că aceasta trebuia audiată public la TAS, iar sportiva va primi o despăgubire de 8.000 de euro.

Tags: