News

Lovitură dură pentru Codruța Kovesi în instanță. Decizia judecătorilor în procesul cu Doru Țuluș

06.06.2019 | 11:59
Lovitura dura pentru Codruta Kovesi in instanta Decizia judecatorilor in procesul cu Doru Tulus

Laura Codruța Kovesi încasează o sentință greu de digerat de la judecători în dosarul lui Doru Țuluș. Instanța a decis ca neîntemeiat ordinul de revocare al fostului procuror de la DNA, după ce acesta și colega sa, Mihaela Moraru Iorga au acuzat-o pe Kovesi că ar conduce Direcția Națională Anticorupție în mod abuziv.

Laura Codruța Kovesi pierde în fața lui Țuluș

Curtea de Apel București a anulat miercuri ordinul de revocare al procurorului Doru Țuluș, ordin semnat de Laura Codruța Kovesi după scandalurile iscate în presă privind felul în care procurorii de sub comanda sa acționau. Instituția care a fost condusă de DNA trebuie să plătească 7,600 de lei cheltuieli de judecată, dar nu și daune morale, cum a cerut procurorul Țuluș.

„Anulează Ordinul nr. 300/05.07.2017 emis de Procurorul Şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Respinge ca nefondat capătul de cerere privind daunele morale. Obligă pârâtul la plata către reclamant la cheltuieli de judecată în sumă de 7611, 78 lei”, scrie în minuta Curții de Apel București, unde s-a judecat dosarul revocării din funcție a fostului procuror DNA.

Laura Codruța Kovesi, la unul din bilanțurile DNA
Ordinul de revocare dat de Kovesi, respins de Curtea de Apel București. Sursa foto: Digi 24

Scandalul revocărilor lui Doru Țuluș și a Mihaelei Iorga

Doru Țuluș a fost dat afară de la DNA în anul 2017, împreună cu Mihaela Iorga, după ce aceștia au apărut în presă și au declarat că Laura Codruța Kovesi făcea presiuni asupra lor și le dicta cum să acționeze în anumite dosare penale, lucru complet ilegal, căci activitatea procurorilor este una independentă.

Dosarul a ajuns pe 25 octombrie 2017 la  Secția a VIII-a de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București și vizează ordinul nr. 300 dat de Kovesi privind revocarea din funcție a lui Țuluș. Acel scandal a contribuit din plin la dosarul pe care Tudorel Toader i l-a făcut fostei șefe DNA, incluzând acest eveniment printre motivele pentru care i-a cerut plecarea. În cele din urmă, Kovesi a fost revocată din funcție cu semnătura președintelui Klaus Iohannis, conform procedurilor legale.