Lovitură de imagine! Dinamo, parteneriat cu Luciano Moggi

UPDATE 13:45 / Conducerea lui Dinamo a confirmat informaţia oferită în exclusivitate de FANATIK şi susţin că acordul cu Luciano Moggi a fost parafat, iar italianul va avea un rol important în...
30.05.2014 | 00:04
Lovitura de imagine Dinamo parteneriat cu Luciano Moggi
ADVERTISEMENT

UPDATE 13:45 / Conducerea lui Dinamo a confirmat informaţia oferită în exclusivitate de FANATIK şi susţin că acordul cu Luciano Moggi a fost parafat, iar italianul va avea un rol important în strategia pe care Dinamo şi-a făcut-o pentru următorii ani. „Nu ştiu de unde aţi aflat aceste informaţii, dar nu greşiţi. Într-adevăr, oficial am încheiat un acord cu domnul Moggi. Ne va ajuta cu procesul de reorganizare, o să ne ofere consultanţă pe această parte. În plus, va monitoriza jucătorii lui Dinamo şi şi îi va orienta spre echipele puternice din Europa”, a explicat Dorin Irimia, purtătorul de cuvînd al clubului din „Ştefan cel Mare”.

Acesta a dezvăluit şi că parteneriatul lui Dinamo cu Luciano Moggi poate să aducă salvarea financiară a clubului dacă lucrurile merg conforn planului pe timpul procesului de reorganizare. „La finalul acestui proces de insolvenţă, atunci cînd situaţia va reveni la normal, domnul Moggi ne-a transmis că va face tot posibilul să aducă un investitor străin la Dinamo, care să ajute clubul să ajungă la un alt nivel atunci cînd se va finaliza procesul de reorganizare”, a declarat Dorin Irimia pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Dinamo e gata să dea o lovitură de imagine de proporţii. Şefii clubului din „Ştefan cel Mare” nu au stat cu mîinile în sîn în pline probleme financiare şi caută cele mai bune soluţii pentru viitorul clubului. Cum Dinamo a intrat în era reorganizării, lucru ce se aşteaptă să fie confirmat şi de instanţele judecătoreşti pe 11 iunie, data pentru care a fost amînată decizia la cererea de intrare în insolvenţă, roş-albii se pregătesc să fie cît mai eficienţi în această perioadă.

Moggi îi ajută să iasă din insolvenţă

În urmă cu două săptămîni, la meciul disputat de echipa lui Stoican contra Săgeţii Năvodari, „cîinii” au avut un oaspete surprinzător: Luciano Moggi. Fostul conducător al lui Juventus şi Napoli a vizionat meciul alături de Constantin Anghelache, preşedintele executiv al „cîinilor”, iar la final a surprins cînd a enumerat mai multe nume ale jucătorilor pregătiţi de Stoican. “Am văzut jucători buni, jucători de calitate, tineri. Matei, Lazăr, au jucat foarte bine astăzi. Rotariu, Matei şi Lazăr pot să joace în Italia, sunt fotbalişti inteligenţi“, spunea Moggi atunci. Nimeni nu a ştiut, însă italianul îşi făcuse temele foarte bine. Iar asta pentru că, spun surse din interiorul clubului, compania GEA World, patronată de Moggi şi fiul său, va colabora în următorii ani cu Dinamo. Italienii îi vor consilia pe roş-albi în perioada de reorganizare şi vor încerca să rentabilizeze cît mai eficient activitatea la clubul condus de Ionuţ Negoiţă. Discuţiile dintre cele două părţi au fost deschise de mai multă vreme însă lucrurile s-au cristalizat odată cu vizita italianului în România.

ADVERTISEMENT

Îi ajută şi la transferuri

Mai mult de atît, pe lîngă activitatea pe care Moggi o va desfăşura ca să ajute Dinamo să iasă cît mai repede din reorganizarea financiară şi administrativă, italianul va avea un rol foarte important în ceea ce priveşte strategia de transferuri a clubului. Astfel, acesta va fi prezent la mai multe meciuri ale lui Dinamo, dar îşi va trimite şi colaboratorii la meciurile „cîinilor”, astfel că toţi fotbaliştii de perspectivă din lotul roş-alb vor fi monitorizaţi atent. Cum Moggi este un personaj cu o notorietate planetară, recomandarea acestuia va cîntări serios atunci cînd unul dintre dinamovişti va fi în atenţia vreunui club din străinătate. În plus, parteneriatul dintre Dinamo şi GEA World implică şi un ajutor cînd vine vorba de achiziţiile „cîinilor”, care, la rîndul lor, vor primi propuneri cu jucătorii care s-ar plia proiectului din „Groapă”.

Palmaresul lui Luciano Moggi

Napoli:

1 x Serie A

1 x Cupa UEFA

1 x Supercupa Italiei

Torino:

1 x Cupa Italiei

Juventus:

5 x Serie A

1 x Cupa Italiei

4 Supercupa Italiei

1 x Liga Campionilor

1 x Supercupa Europei

1 x Cupa Intercontinentală