Sport

Povestea lui Lucas Moura, atletul lui Christos. Nu a vrut nici o poreclă, cum obişnuiesc brazilienii

09.05.2019 | 12:04
Povestea lui Lucas Moura atletul lui Christos Nu a vrut nici o porecla cum obisnuiesc brazilienii

Lucas Moura este acum numele de pe buzele tuturor susţinătorilor lui Tottenham. Jucătorul brazilian de 26 de ani a semnat cea mai frumoasă pagină din istoria clubului londonez, reuşind cu hat-trick-ul său să îi trimită pe Spurs acolo unde nimeni nu ar fi visat vreodată, în finala Champions League. Lucas Moura l-a copiat mai întâi pe olandezul Wijnaldum de la Liverpool, în meciul cu Barcelona, două goluri fulger, în decurs de nici 120 de secunde, iar în final a avut sângele rece şi precizia la ultima fază a meciului de a da lovitura decisivă.

Lucas Moura, brazilianul atipic, atletul lui Christos, eroul lui Tottenham

Lucas Moura este un brazilian atipic. Nu se remarcă prin nopţile pierdute în localuri, nu este un ahtiat al Carnavalului de la Rio şi nu are obiceiul de a ajunge la antrenamente după ora stabilită. Cu alte cuvinte nu are nimic din aura jucătorului brazilian cu glezna fină, dar cu o viaţă extrasportivă complet haotică. Şi, cu toate acestea, este un jucător care are multă calitate, dar prea puţin băgat în seamă la echipele pe unde a fost.

De la bun început Lucas a spus tatălui său, copil fiind, că vrea să ajungă mare fotbalist, lucru cu care părintele său a fost de acord şi de mic a fost dat la o şcoală de fotbal din Sao Paolo, condusă de fostul internaţional Marcelinho Carioca. Moura are o altă particularitate, atipică pentru un jucător care provine din  Ţara Cafelei, aceea că nu a dorit niciodată să aibă o poreclă, ci pur şi simplu să fie strigat şi să aibă pe tricoul numele său: Lucas.

Lucas Moura face parte din organizaţia religioasă Atleţii lui Christos
Lucas Moura face parte din organizaţia religioasă Atleţii lui Christos

Face parte din aceeaşi organizaţie cu Kaka, Cavani, Falcao sau David Luiz

Explicaţia pentru acest stil de viaţă total opus modului de existenţă al jucătorului brazilian vine din înaltul grad de religiozitate pe care Lucas Moura îl are. Face parte din organizaţia Atleţii lui Christos, o organizaţie creată în 1984 cu caracter religios de către doi foşti jucători şi la care au aderat, de-a lungul timpului nume mari din fotbal, precum Ricardo Kaka, Edinson Cavani, Carlos Bacca, italianul Nicola Legrottaglie, David Luiz, Radamel Falcao şi mulţi alţi sportivi, nu obligatoriu fotbalişti.

Ca şi aceştia Moura preferă o viaţă foarte liniştită, în locul petrecerilor nocturne şi mulţumeşte în permanenţă lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a realizat până acum. “Totul este posibil numai cu ajutorul Domnului” este motto-ul după care îşi conduce viaţa Lucas Moura. Care şi-a început cariera la Sao Paolo şi repede a devenit ţinta echipelor mari. În 2012 Manchester United şi Inter s-au bătut pentru el şi a ajuns la PSG pentru 45 de milioane euro, fiind, la acea vreme, cel mai scump transfer al parizienilor.

Lucas Moura mulţumeşte lui Dumnezeu pentru tot ce se întâmplă în viaţa sa
Lucas Moura mulţumeşte lui Dumnezeu pentru tot ce se întâmplă în viaţa sa

A fost cel mai scump transfer al lui PSG

A jucat 153 de meciuri la Paris şi a înscris 34 de goluri. În iarna lui 2018 a decis să plece de la PSG, care construise cu Neymar şi Mbappe un dream-team şi a ales pe Tottenham, pentru 30 de milioane euro. Nu a jucat însă decât în 35 de partide pentru Spurs, asta şi pentru că a fost accidentat câteva luni, dar acum este eroul lui Tottenham, chiar dacă are şanse mici să joace şi în finală, pe 1 iunie, pentru că Harry Kane dă semne că ar putea fi refăcut până atunci.

Tags: