Fotbal international

Bunicii fotbalului! Lucescu şi Heynckes luptă pentru supremaţie

Jupp Heynckes s-a întors pe banca tehnică a celor de la Bayern Munchen şi este cel mai bătrân antrenor din primele cinci campionate din Europa. Tehnicianul de 72 de ani a preluat campioana...
05.10.2017 | 13:31
Bunicii fotbalului Lucescu si Heynckes lupta pentru suprematie

Jupp Heynckes s-a întors pe banca tehnică a celor de la Bayern Munchen şi este cel mai bătrân antrenor din primele cinci campionate din Europa. Tehnicianul de 72 de ani a preluat campioana Germaniei, potrivit jurnaliştilor de la Bild şi devine astfel lider de vârstă în rândul antrenorului, la patru ani după ce şi-a anunţat retragerea. Fostul antrenor a reuşit în ultimul sezon o triplă istorică (Bundesliga, Cupa Germaniei şi Liga Campionilor), ceea ce nu a reuşit nici Guardiola şi nici Ancelotti, urmaşii lui.

Noul antrenor al lui Bayern va ridica media de vârstă din Bundesliga la 40,8 ani, într-un campionat în care Nagelsmann, Tedesco, Wolf, Nouri, Baum sau Schwarz nu au ajuns nici măcar la borna celor 40 de ani. Jupp Heynckes l-a egalat pe Sir Alex Ferguson, cel care a condus Manchester United până la 72 de ani şi se află la mare concurenţă cu Mircea Lucescu, legendarul antrenor român fiind încă activ la 72 de ani pe banca tehnică a naţionalei din Turcia, în timp ce Iver Powel s-a aflat pe banca echipei galeze Bath City până la 93 de ani, fiind recordman all time. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Lucescu ar conduce în Serie A, Ligue 1, Premier League sau Primera Division!

Cel mai titrat antrenor român din istorie a ajuns la 72 de ani şi ar fi putut domina clasamentul în cele mai importante ligi de fotbal din Europa, în cazul în care alegea să meargă la o formaţie importantă. Roy Hodgson (72 de ani) conduce clasamentul veteranilor în Premier League, fiind urmat de Arsene Wenger (67 de ani ), Tony Pullis (59 de ani), fiind cel care încheie podiumul în prima ligă engleză.

Gianni de Biasi este lider în Primera Division la 61 de ani, în timp ce Quique Setien (59 de ani ), Jose Luis Mendilibar (56 de ani), se află şi ei în apropiere. Luigi Delneri a ajuns la 67 de ani şi este cel mai vârstnic antrenor din Serie A, Gian Piero Gasperi  (59) şi Luciano Spaletti (58), fiind la mare distanţă de antrenorul lui Udinese. Cea mai strânsă luptă este în Ligue 1, campionat în care Claudio Ranieri (65 de ani) este în faţa lui Christian Gourcuff (62 de ani) şi Marcelor Bielsa (62 de ani).