Fotbal international

Lucescu ştie tot ce mişcă în fotbalul nostru. Ce spune despre Şumudică

Numit la cârma naţionalei Turciei într-un moment extrem de delicat, spre finalul preliminariilor Campionatului Mondial de anul viitor, Mircea Lucescu nu a reuşit minunea, obţinând doar o...
07.11.2017 | 11:54
Lucescu stie tot ce misca in fotbalul nostru Ce spune despre Sumudica

Numit la cârma naţionalei Turciei într-un moment extrem de delicat, spre finalul preliminariilor Campionatului Mondial de anul viitor, Mircea Lucescu nu a reuşit minunea, obţinând doar o singură victorie şi o remiză în cele patru partide oficiale la care a stat pe bancă.

Meciul contra României este primul amical din mandatul său şi de aceea reputatul tehnician a avut ocazia să abordeze mai multe teme de interes pentru fanii “tricolorilor”. “Il Luce” a vorbit despre ce-şi doreşte să facă la naţionala turcă, despre noul selecţioner al României, Cosmin Contra şi despre noul “sultan”, Marius Şumudică. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Lucescu regretă puţin că a programat amicalul cu România

“Aş fi vrut să jucăm pe stadionul mare de la Cluj, n-am înţeles de ce au schimbat locul. E păcat! Nu ştiu dacă gazonul e problema. Asta se putea regla într-o săptămână. Oricum, noi avem acest talent de a investi şi apoi a abandona o construcţie. Oricum, poate am făcut o greşeală acceptând această partidă, fiindcă nu am timp aproape deloc pentru antrenamente. Mă gândesc dacă ar fi fost mai bine să-i ţin pe jucători o săptămână în pregătire şi să disput un singur amical. Dar am vrut să joc cu România, o partidă pe care nu o consider în niciun fel o provocare, ci un simplu test”, a declarat Mircea Lucescu, conform GSP.

Tehnicianul a prezentat “planul de bătaie” de la reprezentativa pe care o conduce acum. “Am renunţat la zece jucători din precedenta campanie, vreau să construiesc o echipă nouă, cu tineri. Nu mai poţi merge pe jucători de 31-32 de ani decât dacă se vor prezenta în condiţii extraordinare la ora preliminariilor. Sigur, poarta e deschisă chiar şi pentru cei de 36-37 de ani, dovadă că Emre a evoluat la această vârstă, nu e o problemă. Dar am obligaţia de a reforma această formaţie, fiindcă sunt multe probleme în campionatul Turciei. Nu există, pur şi simplu, jucători selecţionabili între 20 şi 30 de ani. E efectul faptului că s-a comis o mare greşeală când li s-a permis cluburilor să aibă câte 14 stranieri în lot”, a afirmat “Il Luce”.

“Chipciu şi Stanciu sunt peste toţi cei de la Anderlecht”

În opinia sa, misiunea lui Contra este mult mai simplă, acesta trebuind doar să întărească o echipă deja formată. “Pentru Contra, va fi mai mult o chestiune de consolidare a unei formaţii deja folosite. Nu sunt în calcule jucători noi, toţi sunt supercunoscuţi. Iar Cosmin are şi şansa de a lucra acum cu fotbalişti care sunt titulari pe la cluburi, ceea ce nu prea era cazul în urmă cu un an sau doi. Asta e important, pentru că au acumulat experienţă şi-l pot ajuta pe noul selecţioner. Dacă va reuşi să creeze un grup bun, va aduce şi rezultate”, a mai spus Lucescu.

Antrenorul român îi laudă pe fotbaliştii români de afară, chiar dacă unii au, momentan, probleme la cluburile lor: “Chipciu şi Stanciu sunt la un nivel peste tot ce există în lotul lui Anderlecht. Nu-i judecaţi după un meci! Am jucat de două ori contra lor, iar pe mine Stanciu m-a eliminat cu Zenit, profitând şi de greşelile inacceptabile ale lui Ivanovici. A fost decisiv! Iar Tătăruşanu a făcut o alegere foarte bună cu plecarea la Nantes, mai ales că pentru un portar e esenţial să joace. În Italia te judecă toţi cu microscopul, orice eroare e analizată şi suspectată din punctul de vedere al valorii”.

Şumudică e făcut pentru campionatul turc

Cum Mircea Lucescu are sub comanda sa, la lot, şi doi elevi ai lui Şumudică la Kayserispor, fundaşul Atila Turan şi mijlocaşul Deniz Türüç (mijlocaş), nu putea să nu spună câteva cuvinte şi despre fostul campion cu Astra Giurgiu. “Performanţa lui Kayseri din campionat obliga cumva să-ţi îndrepţi atenţia către ei, mai ales că formaţiile care se luptă pentru titlu, de unde e preferabil să selecţionezi, au câte zece străini, precum Beşiktaş, Galata, Fener sau Başakşehir. Iar după dezastrul de la debut, pentru Şumudică a urmat o perioadă bună. A modificat sistemul, l-a adus pe Kucher, care i-a schimbat organizarea defensivă. În plus, el parcă e făcut pentru campionatul turc sub aspectul manifestărilor, emoţiilor, atitudinii”, a încheiat Lucescu.