Fotbal intern

Lucian Filip va pleca de la FCSB! Gigi Becali a făcut anunţul. “Îl dăm!”

23.08.2018 | 20:23
Lucian Filip va pleca de la FCSB Gigi Becali a facut anuntul Il dam

Gigi Becali a anunţat că Lucian Filip va pleca de la FCSB în perioada de mercato din această vară. Latifundiarul din Pipera susţine că mijlocaşul în vârstă de 27 de ani o să plece împrumut, după ce FCSB a ajuns la un acord cu Hristo Zlatinski, jucătorul pus pe liber de CS U Craiova.

Hristo Zlatinski a semnat un contract valabil un sezon cu FCSB şi va încasa un salariu de 120.000 de euro pe an. Venirea bulgarului în vârstă de 33 de ani în lotul lui Nicolae Dică înseamnă plecarea unui mijlocaş central. Astfel, Gigi Becali a anunţat că tinde să-l lase pe Lucian Filip să se ducă la o altă formaţie din Liga 1 Betano.

Lucian Filip va pleca de la FCSB

“O să vedem. O să vedem ce jucători o să mai aduc. Eu pot să vă spun că o să împrumut un jucător de la mijloc. Eu înclin să-l dăm pe Filip. El a jucat bine, dar ,mie îmi plac jucătorii mai rapizi”, a spus Gigi Becali la o emisiune de sport.

Lucian Filip e din 2007 la FCSB

Lucian Filip este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul FCSB-ului. Mijlocaşul în vârstă de 27 de ani originar din Craiova a debutat pentru vicecampioana României în ianuarie 2009 şi are un contract valabil până în iunie 2021. Cotat de site-urile de specialitate la 600.000 de euro, Lucian Filip a câştigat cu FCSB cinci trofee. Acesta a ieşit de trei ori campion cu gruparea finanţată de Gigi Becali (2012 – 2013, 2013 – 2014, 2014 – 2015), a câştigat o Supercupă a României (2013 – 2014) şi o Cupă a României (2014 -2015).

În acest sezon, Lucian Filip a bifat 5 meciuri pentru FCSB. Mijlocaşul defensiv a jucat în 3 partide din preliminariile Europa League şi două în Liga 1 Betano. Fostul internaţional român U21 a jucat în 131 de meciuri pentru gruparea “roş-albastră”, a dat 4 goluri şi a oferit 7 pase decisive. Pe parcursul carierei a evoluat la echipe precum FCSB U19, Unirea Urziceni, FC Snagovşi Concordia Chiajna. Lucian Filip se află în curtea vicecampioanei României din iulie 2007, după ce Gigi Becali l-a cumpărat de la “Şcoala de Fotbal Gică Popescu” în schimbul sumei de 50.000 de euro.

FCSB i-a prelungit contractul când era accidentat

În ziua în care a împlinit 27 de ani, Lucian Filip a semnat prelungirea contractului cu FCSB până în 2021. Lucian Filip a stat departe de teren o bună perioadă de timp, după ce a întâmpinat mari probleme în urma unor accidentări grave. Gruparea finanţată de Gigi Becali a decis să-i prelungească înţelegerea în perioada în care era accidentat.

FCSB a transferat 6 jucători

În perioada de mercato din această vară, gruparea finanţată de Gigi Becali i-a transferat pe Olimpiu Moruţan (FC Botoşani), Kamer Qaka (CSM Poli Iaşi), Raul Rusescu (liber de contract), Alexandru Stan (Astra Giurgiu), Mihai Roman (FC Botoşani), Hristo Zlatinski (CS U Craiova). Au plecat: Valerică Găman (Al Shabab), Constantin Budescu (Al Shabab), Vlad Achim (FC Viitorul Constanţa), Vlad Mihalcea (FC Voluntari), Ionuţ Larie (Tobol), Eduard Stăncioiu (CS U Craiova), Artur Jorge (liber de contract), Denis Alibec (Astra Giurgiu)

600.000 de euro este cota lui Lucian Filip, conform transfermarkt.com