Fotbal intern

Lupta pentru play-off în Liga 1, mai dură ca oricând! Cinci echipe, pentru ultimele trei locuri din Top 6. Toate calculele!

17.02.2019 | 22:17
Lupta pentru playoff in Liga 1 mai dura ca oricand Cinci echipe pentru ultimele trei locuri din Top 6 Toate calculele

Play-off-ul Ligii 1 Betano este un vis pentru mai multe formații din Liga 1 Betano. Asta în timp ce Viitorul și Sepsi Sfântu Gheorghe, echipe care erau aproape sigure de play-off, tremură tot mai tare pentru un loc în top 6. Dinamo a ieșit din calculele pentru play-off după ce a pierdut cu FC Botoșani pe teren propriu, scor 1-2. 


UPDATE, ora 22:00 Gaz Metan – Sepsi 0-1 și Dinamo – FC Botoșani 1-2 sunt cele două rezultate de duminică, din lupta pentru play-off-ul Ligii 1 Betano. După aceste scoruri, Gaz Metan (29 de puncte) și Dinamo (28 de puncte) au ieșit, practic, din lupta pentru play-off. Și FC Hermannstadt are tot 29 de puncte și nici sibienii nu mai au șanse la play-off. Cum doar CFR Cluj, U Craiova și FCSB sunt sigure de play-off, lupta pentru ultimele trei locuri din play-off se dă în cinci echipe: Astra Giurgiu, Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoșani, Viitorul și Poli Iași! Toate cele cinci echipe sunt grupate au între 36 și 34 de puncte.

Clasamentul Ligii 1 Betano, după 24 de etape arată în felul următor: 

locul 4: Astra Giurgiu – 36 de puncte
locul 5: Sepsi Sfântu Gheorghe – 36 de puncte
locul 6: FC Botoșani – 35 de puncte
locul 7: Viitorul – 34 de puncte
locul 8: Poli Iași – 34 de puncte
locul 9: Hermannstadt – 29 de puncte
locul 10: Gaz Metan – 29 de puncte

Ce adversari au cele cinci echipe: 

Astra Giurgiu: acasă cu FC Hermannstadt,  în deplasare la U Craiova
Sepsi Sfântu Gheorghe:  acasă cu Viitorul, în deplasare la CFR Cluj
FC Botoșani: acasă cu Gaz Metan, în deplasare la Viitorul
Viitorul: în deplasare cu Sepsi, acasă cu FC Botoșani
Poli Iași: acasă cu CFR Cluj, în deplasare la Hermannstadt
Hermannstadt: deplasare cu Astra, acasă cu Poli Iași
Gaz Metan: deplasare cu Botoșani, acasă cu Dunărea Călărași

Vezi aici clasamentul live al Ligii 1 Betano și cum arată cursa pentru play-off!


UPDATE, ora 19:25 Sepsi Sfântu Gheorghe a obținut o victorie extrem de importantă pe terenul lui Gaz Metan Mediaș! Covăsnenii ajung în acest moment la 36 de puncte și au egalat Astra Giurgiu! Gaz Metan Mediaș a ajuns la al 9-lea meci fără victorie și a rămas la 29 de puncte. Astfel, Dinamo și FC Botoșani au în continuare mare nevoie de victorie pentru a mai spera la play-off. Asta în timp ce echipa lui Eugen Neagoe e aproape sigură de calificarea în play-off-ul Ligii 1 Betano.


Înainte de startul celor două partide, Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul 7, cu 33 de puncte, FC Botoșani pe 8, cu 32 de puncte, Gaz Metan pe 10, cu 29 de puncte și Dinamo pe 11, cu 28 de puncte. Ultimul loc de play-off este ocupat în acest moment de Poli Iași, care are 34 de puncte. De asemenea și Viitorul are tot 34 de puncte și se află pe locul 5.

Gaz Metan – Sepsi și Dinamo – Botoșani vor avea un impact important în cursa pentru play-off

În acest moment, calculele sunt destul de simple. Dinamo are nevoie de o victorie în fața celor de la FC Botoșani, pentru a mai spera la calificarea în play-off-ul Ligii 1 Betano cu două etape înainte de finalul sezonului regulat. Dacă moldovenii vor obține o victorie, ei vor intra pe un loc de play-off și ar depăși chiar și Viitorul.

În celălalt meci, Sepsi luptă din răsputeri să revină pe locurile de play-off, după un început ratat de 2019. Asta în timp ce Gaz Metan se află în situația lui Dinamo și are nevoie de o victorie pentru a rămâne în discuția pentru top 6.