Fotbal intern

Luptă teribilă pentru un loc în lotul României care merge la Euro 2019! Pe cine lasă acasă Mirel Rădoi

17.10.2018 | 09:35
Lupta teribila pentru un loc in lotul Romaniei care merge la Euro 2019 Pe cine lasa acasa Mirel Radoi

Nici nu s-a încheiat bine campania de calificare la Campionatul European de tineret din 2019 și lupta pentru un loc în lotul tricolorilor a și început! Va fi un an dificil și pentru selecționerul Mirel Rădoi care trebuie să decidă acum pe cine ia la competiția din Italia și San Marino, dar și pe cine lasă acasă. Un singur lucru este cert – naționala sub 21 de ani beneficiază de o generație super talentată și pentru prima dată antrenorul tricolorilor are de unde să aleagă.

De altfel, pentru ultima dublă, cea cu Țara Galilor și Liechtenstein, Mirel Rădoi a convocat 22 de jucători, toți cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani. Evident că a existat și o tabără a nemulțumiților. Nume grele ale campionatului intern și nu numai sau fotbaliști care deja au făcut pasul către echipa națională a seniori a României au absentat pentru moment din lot.

Luptă teribilă pentru un loc în lotul României care merge la Euro 2019! Mirel Radoi si Ianis Hagi la o bucurie a fotbalistilor romani dupa un gol marcat in meciul de fotbal intre reprezentativele U21 ale Romaniei si Liechtensteinului, din cadrul Preliminariilor CE 2019, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, marti 16 octombrie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
România s-a calificat la CE de tineret după o pauză de 20 de ani

Luptă teribilă pentru un loc în lotul României care merge la Euro 2019!

Răzvan Marin de la Standard Liege, Băluță, Manea, Nedelcearu şi Denis Drăguş sunt printre fotbaliștii care beneficiază de cotă frumoasă și care au lipsit de la Under 21, aceștia fiind convocați la seniori. E de așteptat ca toți să-și dorească un loc în delegația României. Mai mult de atât, Mailat, Screciu și Olaru sunt alţi fotbalişti care nici măcar nu au prins lotul lui Rădoi. Nu sunt singurii care din diferite motive au absentat pentru dubla cu Țara Galilor și Liechtenstein:

Nu mai puțin de 23 de fotbaliști eligibili nu au fost chemați de Mirel Rădoi care trebuie să ia acum câteva decizii grele. Astfel, pe lângă jucătorii prezenți la lot pentru ultimele jocuri, Rădoi mai are la dispoziție încă un lot.

Lista fotbaliștilor absenți din dubla cu Țara Galilor și Liechtenstein:

Portari: Arpad Tordai, Relu Stoian
Fundaşi: Florin Borţa, Ionuţ Nedelcearu, Vlad Olteanu, Răzvan Popa, Cristian Manea, Ştefan Vlădoiu
Mijlocaşi: Marco Dulca, Darius Olaru, Sebastian Mailat, Valentin Costache, Vladimir Screciu, Carlo Casap, Vlad Dragomir, Silviu Balaure, Răzvan Marin, Mihai Dobre
Atacanţi: Denis Drăguș, Robert Moldoveanu, Alexandru Tudorie, Andrei Sîntean, Robert Răducanu.

  • 20 de ani au trecut de la ultima calificare a României la un Campionat European de tineret