Fotbal intern

Lutz Pfannenstiel, omul care l-a descoperit pe Roberto Firmino, a fost dorit de FCSB. “Am ales Albania!”

11.09.2019 | 09:34
Lutz Pfannenstiel omul care la descoperit pe Roberto Firmino a fost dorit de FCSB Am ales Albania

Lutz Pfannenstiel, omul care l-a descoperit pe Roberto Firmino, starul lui Liverpool, a fost ofertat de FCSB! Dezvăluirea a fost făcută chiar de fostul portar care s-a transferat de nu mai puțin de 36 de ori și care în prezent este director sportiv la Fortuna Dusselforf, formație din Bundesliga. Lutz a vorbit despre momentul în care a ales să meargă în Albania și nu în România.

Lutz Pfannenstiel l-a descoperit pe Roberto Firmino, dar în trecut a fost dorit de FCSB

”(Dacă regretă vreun pas pe care l-a făcut în cariera de portar) Nu, nu regret nimic. În perioadele de transfer am avut întotdeauna oferte şi am optat deseori pentru ceva neobişnuit. Puteam să aleg între Steaua, Vlaznia – din Albania – şi Ipswich. Am ales Albania. Acesta a fost cel mai rău contract din cariera mea, dar am vrut să fac asta. De multe ori am decis împotriva raţiunii şi împotriva portofelului. Exact aceste campionate mai exotice, de pe toate continentele, m-au ajutat să-mi fac o reţea şi să evaluez mai bine culturile. Aceasta a fost cea mai bună şcoală pentru activităţile mele actuale(n.r. a fost scouter, acum e director sportiv)”, a declarat Lutz Pfannenstiel pentru wz.de, conform telekomsport.ro.

Lutz Pfannenstiel a ajuns la 46 de ani, iar în 2007 a fost ofertat de FCSB, dar până la urmă a ales să semneze cu KF Vllazina, din Albania, deși susține că formația roș-albastră îi oferea un contract mai bun din punct de vedere financiar. Acesta a jucat în carieră la echipe din Malaysia, Africa de Sud, Singapore, Australia, Canada sau Namibia, dar și pentru cluburi din Germania și Anglia.

Lutz Pfannenstiel și Rivaldo
Lutz Pfannenstiel și Rivaldo

Cum l-a descoperit pe Roberto Firmino

Fostul goalkeeper a încercat să facă performanță în fotbal din postura de antrenor după ce a renunțat la fotbal și a pregătit echipe precum FC Bentonit Ijevan (Armenia), Floy (Norvegia), Manglerud Star (Norvegia) şi Ramblers (Namibia), iar în 2011 s-a angajat în departamentul de scouting al lui Hoffenheim. În primul an în care a lucrat pentru Joffenheim l-a adus pe Firmino din Brazilia, de la Tombense, după ce l-a văzut în Football Manager.

”Am dat aproximativ patru milioane pe el. Atunci când transferi un jucător din eşalonul secund brazilian şi care are doar 17-18 ani, oamenii au impresia că trebuie imediat să intre în echipă. Lumea a spus că am transferat un jucător care încă nu era la nivelul necesar să intre direct titular. În cele din urmă, l-am vândut cu 41 de milioane de euro, deci cred că am procedat corect. Este cu siguranţă o afacere bună”, declara Lutz după ce Firmino a ajuns la Liverpool.