Fotbal intern

Maccarone e golgheter şi după 10 ani! Ce a urmat pentru “călăul” Stelei

Massimo Maccarone a rămas un nume de neuitat pentru microbiştii din România. Oricît de mult şi-ar dori, steliştii nu pot uita de omul care le-a răpit visul unei mari finale, cea din 2006, în...
27.04.2016 | 16:36
Maccarone e golgheter si dupa 10 ani Ce a urmat pentru calaul Stelei
ADVERTISEMENT

Massimo Maccarone a rămas un nume de neuitat pentru microbiştii din România. Oricît de mult şi-ar dori, steliştii nu pot uita de omul care le-a răpit visul unei mari finale, cea din 2006, în Cupa UEFA.

Şi, culmea, la meciul pe care Steaua l-a pierdut la Boro în 2006, Massimo Maccarone, cel care a marcat o dublă, nici nu a fost titular. A intrat în minutul 26 în locul lui Southgate, căpitanul englezilor. Steve McClaren începuse cu Viduka şi Hasselbaink şi a forţat cu italianul abia la 2-0 pentru Steaua.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a marcat golurile care au dus-o pe Middlesbrough în finală, Maccarone nu a mai avut un viitor prea strălucit în Anglia. La mai puţin de un an după ce o elimina pe Steaua, italianul o părăsea pe Middlesbrough. AC Siena reuşea să îl transfere, fără să plătească nici măcar un euro.

A mai jucat apoi la Palermo şi Sampdoria, pentru a ca în 2014 să ajungă la Empoli, tot în Serie A, formaţie pentru care joacă şi în prezent. La 36 de ani, Maccarone are 12 goluri marcate în campionatul Italiei şi patru pase decisive.

ADVERTISEMENT

McClaren a nenorocit Anglia

După minunea de la Boro, Steve McClaren a devenit unul dintre cei mai apreciaţi antrenori din Anglia. A preluat selecţionata Albionului la cîteva zile după finala Cupei UEFA, pierdută cu Sevilla. A devenit repede unul dintre cei mai huliţi antrenori din Marea Britanie după ce a lăsat Anglia acasă la Campionatul European din 2008. Au mai urmat mandate la Twente, Wolfsburg, Nottingham Forest, QPR, Derby County şi, ultima dată, la Newcastle. A fost dat afară de la “alb-negrii” în urmă cu o lună şi a lăsat echipa la retrogradare. A fost înlocuit de Rafa Benitez.