News

MAE anunţă moartea unui reprezentant al Ambasadei României la Kabul. Un alt român, rănit după un atac terorist

03.09.2019 | 20:18
MAE anunta moartea unui reprezentant al Ambasadei Romaniei la Kabul Un alt roman ranit dupa un atac terorist

Ministerul Afacerilor Externe anunță că un român a murit în urma unui atentat terorist produs în Kabul, iar un altul a fost rănit în respectivul atac. Persoana care a murit a fost reprezentantul Ambasadei țării noastre la Kabul. Românul rănit va fi transportat cel mai probabil la o clinică din Europa, după ce a primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului.

Un român a murit în urma atentatului terorist de la Kabul

„În cursul nopții de 2 spre 3 septembrie 2019, în cadrul campusului în care își desfășoară activitatea Ambasada României la Kabul a avut loc un atac terorist îndreptat împotriva cetățenilor străini. În urma atacului, un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit”, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

„Ministrul Ramona Mănescu a avut o convorbire telefonică cu șeful misiunii diplomatice a României la Kabul și rămâne în legătură permanentă pentru acordarea sprijinului necesar.(…) Precizăm că atât șeful misiunii diplomatice, cât și șeful echipei de pază din cadrul ambasadei au fost evacuați într-o bază militară din apropiere, fiind în afara oricărui pericol”, mai transmite MAE în comunicatul de presă.

Explozia a avut loc într-o zonă unde sunt concentrate mai multe organizații umanitare

Explozia a avut loc într-un tractor încărcat cu explozibil, iar 16 oameni și-au pierdut viața în urma acestei tragedii. Ministerul afgan de Interne informează că au fost rănite 119 persoane, conform unui bilanț provizoriu al victimelor. Atacul terorist a fost revendicat imediat de talibani. Atentatul a avut loc într-o zonă unde activează mai multe organizații umanitare din Afganistan și din străinătate.

“Din păcate a fost ţintită Ambasada României. Atacul a început aseară, cu tot tacâmul cu care sunt obişnuiţi teroriştii talibani să acţioneze. Din câte ştim colegul nostru care este rănit se află în afara oricărui pericol, este stabil. Încercăm în măsura în care medicii ne dau acordul să-l putem aduce acasă. Se fac eforturi pentru a găsi un alt spaţiu pentru misiunea României. Deocamdată toţi oamenii noştri sunt în siguranţă într-un campus NATO. E dureros că am pierdut un om tânăr, născut în 1976. Este o pierdere pe care nu o să o putem trece cu vederea. Am transmis condoleanţe familiei, am transmis susţinerea noastră familiei celui rănit”, a transmis ulterior Ramona Mănescu, ministrul de Externe, la Antena 3.

Tags: