News

MAE, avertisment pentru toți românii care călătoresc în Grecia! E risc mare de incendii de vegetație

03.08.2019 | 10:59
MAE avertisment pentru toti romanii care calatoresc in Grecia E risc mare de incendii de vegetatie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care vor să plece în vacanță în Grecia sau se află deja acolo că există un risc ridicat de incendii de vegetaţie din cauza temperaturilor ridicate. Este vorba de un grad de 4 din 5. 

MAE, anunț pentru românii care pleacă în vacanță în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe atenționeză cetățenii români care se află pe teritoriul elen, dar și pe cei care se pregătesc să plece în vacanță acolo că există un risc ridicat de incendii de vegetație cauzate de temperaturile ridicate din ultima perioadă. MAE informează românii și despre zonele unde riscul de incendii este mai ridicat. Este vorba de Attica, Lakonia, Viotia, Fthiotida, Insula Evia, Magnisia şi Larissa.

Secretariatul General de Protecţie Civilă din Republica Elenă a informat toți cetățenii că există un grad de 4 din 5 pentru ziua de sâmbătă, 3 august. Incendiile de vegetație sunt provocate de temperaturile ridicate, dar și de vântul puternic care au pus stăpânire pe Grecia în ultimele zile.

Incendii de vegetație în Grecia
MAE atenționează românii care vor să plece în Grecia că există risc ridicat de incendii de vegetație. Sursa foto: mediafax.ro

Ce numere pot apela românii care pleacă în Grecia

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena: +302106728879. Apelurile vor fi redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. În plus, cetățenii români care se află într-o situație cu caracter urgent mai pot apela și numărul de telefon de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

De asemenea, românii sunt rugați înainte de a pleca în călătorie în Grecia să consulte paginile de Internet https://atena.mae.ro, https://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (https://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

În urmă cu o săptâmână MAE îi atenționa pe cetățenii români care erau sau urmau să călătoreacsă în Portugalia de existența riscului ridicat de incendii.

 

 

 

Tags: