News

MAE, avertizare pentru românii care merg în vacanţă în Grecia! Lista insulelor periculoase

02.07.2019 | 14:10
MAE avertizare pentru romanii care merg in vacanta in Grecia Lista insulelor periculoase

Ministerul Afacerilor Externe a emis o avertizare pentru toți românii care se află sau vor să plece în Grecia. Oficialitățile îi atenționează pe turiști că există riscul producerii unor incendii de vegetația și au publicat inclusiv lista insulelor unde există acest pericol. Aceste incendii se produc pe fondul creșterii temperaturilor, iar alerta este una de grad 4.

MAE, semnal de alarmă pentru românii care călătoresc în Grecia, Serbia și Croația

Vântul s-a intensificat în ultimele ore în insulele unde este valabilă avertizarea de incendii, iar acesta extinde flăcările, avertizează MAE român, după ce a discutat cu autoritățile elene. Alerta de gradul 4 este una destul de gravă, căci vorbim despre o scară de la 1 la 5. Insulele unde această avertizare este valabilă sunt Lakonia, Argolida, peninsula Attica, Korinthia, Viotica, Ileia, Achaia, Messinia, Skyros, Chios și Lesvos.

Nu este singura destinație turistică pentru care reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe au emis o alertă de călătorie. O avertizare  asemănătoare este în vigoare și pentru cei care se îndreaptă către Croația, unde canicula face ravagii, de asemenea. Guvernul croat susține că pe fondul ridicării temperaturilor la aproape 40 de grade riscul izbucnirii unor incendii de vegetație este uriaș.

Anul trecut, incendiile au fost rapide și violente, luându-i prin surprindere pe turiștii de pe litoralul grecesc. Sursa foto: Twitter

Caniculă în sudul României. De mâine apar ploile

Alerta este valabilă pentru zona de coastă a statului croat, regiunile Istria, Dalmația și Primorje. Și vecinii României se vor confrunta astăzi și mâine cu temperaturi ridicate, în special în Serbia și Bulgaria, unde sunt așteptate valori de peste 40 de grade la soare. Canicula va mai face victime și în Kosovo, Muntenegru și Metohija.

În țară, vremea este deosebit de caldă pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor scădea de la 37 de grade, câte se înregistrează azi în sud, doar la 35 de grade Celsius. Vestea bună este că mâine sunt așteptate ploi în zonele unde astăzi românii se prăjesc la soare. Doar în nordul României vor fi furtuni azi, pe fondul avertizării de caniculă.