News

Mai multe case au fost distruse de viitură în Rucăr! O fetiţă a fost luată de ape. VIDEO

06.07.2019 | 17:08
Mai multe case au fost distruse de viitura in Rucar O fetita a fost luata de ape VIDEO

În ciuda faptului că ne aflăm în plină vară calendaristică, vremea capricioasă continuă să-și facă simțită prezența în unele zone din țară, unde fenomenele extreme au produs pagube uriașe. Spre exemplu, în comuna Rucăr din județul Argeș, locuitorii au fost martorii unor scene desprinse, parcă, din filmele de groază.

Viitura a făcut prăpăd în comuna Rucăr

Zeci de gospodării și autoturisme au fost distruse în cursul zilei de vineri, după ce o viitură puternică a măturat, pur și simplu, totul în cale. Mai mult decât atât, o fetiță a trecut prin clipe de coșmar, în momentul în care apele au smuls-o, la propriu, din fața casei.

Oamenii mărturisesc îngroziți că nu au mai înfruntat niciodată intemperii de o asemenea intensitate, susținând totodată că nu vor putea uita prea curând vuietul pe care l-au auzit chiar înainte ca natura să se dezlănțuie, lăsând în urmă un peisaj care i-ar face mândri chiar și pe cei mai mari regizori ai filmelor Horror sau Scinece Fiction.  (VEZI VIDEO AICI: https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/scene-apocaliptice-in-rucar-case-si-masini-distruse-de-viitura-fetita-luata-de-ape.html?fbclid=IwAR33iP8OrltnDiEJATls4ioT3Npu3nhXfS9XwV0cJZlHJImV8cvVp-PgSYU).

Pompierii au intervenit pentru a salva oamenii din calea viiturii. Sursa foto:Romania24
Pompierii au intervenit pentru a salva oamenii din calea viiturii. Sursa foto:Romania24

Localnicii au trecut prin clipe de groază

Prăpădul lui Dumnezeu! Prăpădul lui Dumnezeu! Se vede catastrofa!” și “Am auzit o vuitură mare, când am deschis uşa erau lemnele, buştenii, maşinile pluteau ca lemnele pe apă.” , sunt doar câteva dintre reacțiile localnicilor, amintindu-și speriați de scenele cumplite la care au fost martori.

Acest canal betonat, care a fost înfundat, s-a creat acest baraj şi de acolo s-a pornit apa pe lângă canalul betonat. Sunt cinci case foarte afectate, o persoană pe care am găsit-o îngropată în nămol” ,a  declarat și Ionel Dulmă, primarul comunei argeșene.

Autoritățile susțin, însă, că oamenii au fost avertizați prin sistemul RO-Alert că zona se află sub cod portocaliu de vremea. Totodată, echipajele de pompieri au intervenit, evacuând un număr de zece persoane din calea apelor dezlănțuite, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Argeș.