News

Maia Sandu, premierul Republicii Moldova, vine la București! Întâlniri cu Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

01.07.2019 | 21:35
Maia Sandu premierul Republicii Moldova vine la Bucuresti Intalniri cu Viorica Dancila si Klaus Iohannis

Premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, va face o vizită oficială în România, unde se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis, dar și cu premierul Viorica Dăncilă. Marți dimineața, șeful Statului o va primi pe Maia Sandu la Palatul Cotroceni, iar apoi premierul Republicii Moldova va merge la Palatul Victoria, unde se va întâlni cu premierul Viorica Dăncilă.

Maia Sandu, premierul Repulicii Moldova, vine la București

Premierul Maia Sandu va fi insoţită de viceprim- ministrul Andrei Năstase. La finalul întâlnirii de la Palatul Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Republicii Moldova, Maia Sandu, vor avea o declaraţie comună de presă.

Şefa executivului de la Chişinău se va mai întâlni, la Bucureşti, cu premierul Viorica Dăncilă şi cu reprezentanţi ai Parlamentului, a arătat, luni, ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, într-o conferinţă de presă alături de omologul său, Teodor Meleşcanu.

Premierul Republicii Moldova Maia Sandu vine la Bucuresti
Premierul Republicii Moldova Maia Sandu vine la Bucuresti

Maia Sandu va merge pe 4 iulie la Bruxelles

„Doamna prim-ministru Maia Sandu vine mâine dimineaţă la Bucureşti. Va avea întrevederi şi cu domnul preşedinte şi cu doamna prim-ministru. Interesul nostru ca ţară, Republica Moldova, este să avem o relaţie strategică cu toate instituţiile statului (…) Va merge şi în Parlamentul României, pentru că interesul nostru este să avansăm cu maximă viteză proiecte de cooperare”, a subliniat oficialul moldovean.

Maia Sandu a fost invitată în România de către președintele Klaus Iohannis într-o discuție telefonică pe care cei doi au avut-o pe data de 26 iunie. După vizita la București, Maia Sandu vrea să facă o vizită la Bruxelles, unde se va întâlni, pe 4 iulie, cu oficiali europeni.

În vârstă de 47 de ani, Maia Sandu este co-liderul Alianței DA, alături de Andrei Năstase. Este un politician proeuropean, de formație economist. Maia Sandu a fost Ministru al Educației în perioada 2012 – 2015, iar luna trecută a fost numită premier de către președintele Igor Dodon, după o perioadă cruntă pentru politica din Republica Moldova care a început imediat după alegerile din februarie. De atunci, nu s-a putut forma o coaliție de guvernare.