Gest EMOŢIONANT! Şahtar i-a plătit salariul lui Maicon şi după moarte: “Pentru fetiţa lui!”

Tragedia prin care trece familia lui Maicon Perreira de Oliveira, fostul atacant al Stelei decedat în urma unui accident de maşină, nu i-a lăsat indiferenţi pe oficialii lui Şahtar Doneţk,...
14.02.2014 | 23:44
Gest EMOTIONANT Sahtar ia platit salariul lui Maicon si dupa moarte Pentru fetita lui

Tragedia prin care trece familia lui Maicon Perreira de Oliveira, fostul atacant al Stelei decedat în urma unui accident de maşină, nu i-a lăsat indiferenţi pe oficialii lui Şahtar Doneţk, clubul de care aparţinea brazilianul.

În iulie 2012, Maicon venea la formaţia antrenată de Mircea Lucescu şi semna o înţelegere valabilă pe trei sezone. Din cauza concurenţei acerbe de la “mineri”, Maicon a fost împrumutat la mai multe formaţii din Ucraina. Decesul său, survenit în urmă cu o săptămînă, i-a sensibilizat pe oficialii lui Şahtar, care au luat o hotărîre emoţionantă. Aceştia au decis ca familia brazilianului să încaseze toate salariile pe care atacantul le mai avea de primit pînă în 2015, cînd contractul lui Maicon cu “minerii” ar fi expirat. Astfel, soţia şi fetiţa fostului fotbalist se vor alege cu peste un milion de euro, însă banii nu vor fi de ajuns ca să stingă durerea pricinuită de moartea lui Maicon. Gestul este, însă, unic în fotbal, asta dacă ţinem cont că, de obicei, în astfel de cazuri, contractele fotbaliştilor care mor sînt reziliate imediat, iar familiile lor se aleg cu mici compensaţii financiare.

Au plătit şi repatrierea trupului în Brazilia

Familia a decis ca Maicon să fie înmormîntat în ţara natală, însă s-a temut de birocraţia din Ucraina care ar fi făcut ca trupul neînsufleţit să ajungă în Brazilia în cel puţin două săptămîni. Însă, din fericire, oficialii lui Şahtior au intervenit şi de această dată şi au rezolvat problema. Mai exact, oamenii din clubul ucrainean au suportat toate costurile avionului care a transportat trupul lui Maicon în Brazilia, care a ajuns vineri în ţara natală. Înmormîntarea urmează să aibă loc duminică.

Ajută cu bani şoferul scăpat din accident

Situaţia este mult mai bună pentru celălalt şofer implicat în accident. Eugen Tkaciuk, în vîrstă de 29 de ani, a suferit mai multe traumatisme şi fracturi, dar a scăpat cu viaţă datorită airbagurilor, iar acum este în afara oricărui pericol. La fel ca şi în cazul familiei lui Maicon, şefii lui Şahtar îl vor ajuta financiar şi pe Eugen Tkaciuk. “Vom plăti noi toate costurile spitalizării. Slavă Domnului că viaţa lui nu este în pericol. Dacă va avea nevoie de operaţie îl vom ajuta, iar apoi la fel vom proceda şi daca are nevoie de recuperare”, a mai declarat preşedintele Palkin în presa din Ucraina.

Cum şi-a pierdut Maicon viaţa

Fostul atacant al Stelei şi-a pierdut viaţa în dimineaţa zilei de sîmbătă, 8 februarie, în jurul orei 04:00. Maicon se afla pe trada “Lenin” din Doneţk, la volanul unui automobil Hyundai Elantra, şi, încercînd să depăşească un alt vehicul, a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu o maşină care circula regulamentar. Impactul nu a mai putut fi evitat, maşina brazilianului a fost proiectată într-un stîlp, iar acul vitezometrului s-a oprit la 110 km / h. Maicon a murit pe loc, ca urmare a unui traumatism cranio-cerebral.

26 de goluri în 47 de meciuri a marcat Maicon în Ucraina

2.5…milioane de euro era cota atacantului pe site-ul transfermarkt.de