News

Mănăstirea Sf. Filip din Adamclisi a fost mistuită de flăcări! Turla bisericii s-a prăbușit din cauza flăcărilor. Foto + Video

03.10.2019 | 16:43
Incendiu la Mănăstirea Sfântul Filip din Adamclisi *foto: captură youtube
ADVERTISEMENT

Scenariu dramatic la Adamclisi, la Mănăstirea Sfântul Filip din localitatea dobrogeană. Incendiul a izbucnit în după amiaza zilei de joi, 3 octombrie. Din imagini și de pe video se poate vedea cum turla bisericii s-a prăbușit. Din fericire nu au fost semnalate victime. Mănăstirea se află la 62 de kilometri de municipiul Constanța.

Incendiu la Mănăstirea Sfântul Filip din Adamclisi

Mănăstirea era așezată în apropiere de monumentul roman Tropaeum Traiani. Construcția așezământului monahal este începută în 2005 și s-a terminat în 2007. Mănăstirea adăposteşte moaştele Sfântului Apostol Filip, Sfântului Mare Mucenic Gheorghe şi ale sfinţilor cinci martiri necunoscuţi descoperiţi în cetatea Tropaeum.

ADVERTISEMENT

La faţa locului s-au deplasat 15 pompieri cu trei autospeciale de stingere, o autoscară, precum şi un echipaj SMURD. În ajutorul pompierilor au venit şi voluntari ai Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei Adamclisi. Conform ISU Dobrogea, “focul arde generalizat şi, din primele informaţii, turla aşezământului s-a prăbuşit”. VEZI GALERIE FOTO

Incendiul de la Mănăstirea din Adamclisi a pornit după o defecțiune la rețeaua electrică

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tănăsescu, a spus că este posibil ca incendiul să fi fost cauzat de defecţiuni la reţeaua electrică. „Din primele informaţii, au fost probleme la reţeaua electrică şi s-a încercat remedierea lor. Probabil incendiul este cauzat de această situaţie. (…) Se efectuau lucrări de finisare la corpurile de chilii“, a afirmat Tănăsescu, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

"Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu Iartă Și ne mântuiește pe noi păcătoșii,,Mânăstirea sfântul Apostol Filip (Adamclisi) în flăcări!

Gepostet von Danyel-Ionuț Arămitu am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Este al doilea incendiu de anul acesta care se produce la o mănăstire din Arhiepiscopia Tomisului. În luna martie flăcările au distrus chiliile mănăstirii Sfântul Ierarh Nicolae şi Bretanion din localitatea 23 August.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri