Premier League

Manchester United nu renunță la Willian. Anthony Martial, folosit ca monedă de schimb

05.08.2018 | 21:59
Manchester United nu renunță la Willian. Anthony Martial, folosit ca monedă de schimb
ADVERTISEMENT

Manchester United nu renunță la Willian, jucător care a fost dorit insistent și de Barcelona în această vară. Jose Mourinho a venit cu o propunere – surpriză pentru transferul brazilianului, după ce inițial a înaintat o ofertă de de 75 milioane euro. Tehnicianul lui United vrea să îl dea la schimb pe Anthony Martial, pe care nu îl mai are la suflet după ce a plecat iniţial cu lotul lui United în turneul din SUA, pentru a participa la meciurile din International Champions Cup, însă după câteva zile a cerut să fie lăsat să plece, pentru a putea asista la naşterea celui de-al doilea său copil.

Jose Mourinho l-a mai pregătit pe Willian pe vremea când o antrena pe Chelsea, iar acum și-l dorește pe Old Trafford și este gata să îl dea pe Anthony Martial la schimb. Agentul mijlocașului de 22 de ani a anunțat că acesta nu își mai dorește să continue la Manchester United, în timp ce francezul a refuzat prelungirea contractului, care expiră la finalul sezonului viitor. Martial joacă pentru United din 2015, când a fost transferat de la AS Moncao pentru suma de 50 de milioane de euro, în timp ce Willian îmbracă tricoul lui Chelsea din 2013, când a fost adus de la Anzhi pentru suma de 35 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Anthony Martial, folosit ca monedă de schimb

Antony Martial a căzut în dizgrația tehnicianului Jose Mourinho, după ce francezul a plecat să asiste la nașterea copilului său și nu s-a mai întors la echipă. Acesta a fost considerat grav gest de indisciplină care nu va rămâne fără urmări, în special în plan pecuniar. Martial riscă să primească cea mai mare amendă din istoria lui Manchester United şi probabil printre cele mai mari din istoria sportului rege. Nu mai puţin de 202.000 de euro poate primi pentru actul său de indisciplină francezul, ceea ce este echivalentul a două săptămâni din salariul său.

Manchester United nu renunță la Willian

Și Willian s-a aflat într-o situație asemănătoare cu cea a lui Martial. Jucătorul brazilian nu s-a prezentat la timp la primele şedinte de pregătire ale celor de la Chelsea şi a dat vina pe anumite probleme cu paşaportul. Sud-americanul ar fi trebui să ajungă vineri la baza de pregătire din Cobham după ce a avut parte de o pauză prelungită datorită participării la Campionatul Mondial 2018, alături de naţionala Braziliei. Trupa Selecao a ajuns până în sferturile de finală, iar acest lucru i-a oferit lui Willian câteva zile în plus de repaus faţă de restul colegilor de la Chelsea, dar cu toate astea nu a reuşit să se prezinte la data stabilită de clubul londonez.

Oficialii echipei londoneze nu cred varianta cu probleme cu paşaportul și se tem de faptul că brazilianul încearcă astfel să evite să se pregătească cu Chelsea şi să să plece la una dintre cele două formaţii importante din Spania. Clubul londonez a refuzat mai multe oferte din partea celor de la Barcelona în această lună, dar situaţia mijlocaşului ofensiv rămâne în continuare incertă din cauza contractului care va expira în 2020. Formaţia antrenată de Sarri a trecut printr-o situaţie asemănătoare şi cu Thibaut Courtois, iar belgianul poate pleca pentru doar 30 de milioane de euro.