Fotbal intern

Devis Mangia, OUT de la Universitatea Craiova! Corneliu Papură este noul antrenor al formației

15.04.2019 | 14:10
Devis Mangia OUT de la Universitatea Craiova Corneliu Papura este noul antrenor al formatiei

Italianul Devis Mangia este OUT de la Universitatea Craiova! Antrenorul a fost dat afară de conducerea oltenilor după ce echipa s-a îndepărtat de titlul de campioană și e la un pas să rateze și prezența în finala Cupei României. Craiova este abia a treia în clasamentul Ligii 1 Betano la 8 puncte distanță de CFR Cluj și la 5 lungimi în spatele ocupantei poziției secunde, FCSB.

Mangia, OUT de la Universitatea Craiova!

Noul tehnician al formației este Corneliu Papură. Component al echipei care a câștigat eventul din 1991 și al echipei Naționale la Campionatul Mondial din 1994, Papură este absolvent al licenței UEFA PRO și lucrează în cadrul clubului din 2013, având, pe rând, rolul de antrenor al echipei mari în Liga a II-a, antrenor al echipei secunde, coordonator tehnic al Centrului de Copii și Juniori și director sportiv.

„Îl salutăm pe Devis Mangia și îi urăm succes mai departe. Devis a fost antrenorul Științei în ultimele două sezoane, reușind să claseze echipa pe podium după 23 de ani de așteptare și să obțină Cupa României după 25 de ani. Devis Mangia rămâne prietenul nostru și, așa cum a declarat domnia sa, un susținător al Științei pentru totdeauna”, au scris oltenii pe site-ul oficial.

Parcurs slab pentru Mangia

Italianul Devis Mangia a fost adus la Craiova în 2017. Le-a mai pregătit în trecut pe Palermo, Spezia, Bari și Ascoli, dar și naționala de tineret a Italiei. Mangia a început perfect mandatul la cârma oltenilor și a fost numit antrenorul primei părți a campionatului de către Liga Profesionistă de Fotbal. Mai mult de atât, pe 27 mai 2018, după o pauză de 25 de ani, Mangia a adus primul trofeu la Craiova.

Universitatea a luat Cupa României alături de Devis Mangia și a pierdut Supercupa la doar câteva luni distanță. Înfrângerea cu FCSB de pe Național Arena, apoi cea cu Viitorul din Cupa României și remiza de acasă cu CFR au fost rezultatele care i-au pecetluit soarta italianului.

  • 3 este locul pe care îl ocupă Universitatea Craiova în clasamentul Ligii 1 Betano