Fotbal international

Maradona atacă FIFA după ultima decizie! “Nu există niciun pic de pasiune”

16.06.2018 | 17:27
Maradona critica FIFA
ADVERTISEMENT

Diego Armando Maradona, câștigător al Campionatului Mondial cu naționala Argentinei în 1986, a criticat decizia FIFA de a acorda găzduirea ediției din 2026 a celei mai importante competiții fotbalistice a planetei trio-ului format din SUA, Mexic și Canada. Principalul motiv pentru care Maradona nu este de acord cu decizia FIFA este lipsa de tradiție și de istorie fotbalistica a celor trei națiuni.

“Nu sunt de acord cu decizia celor de la FIFA. Mexic nu merita să primească organizarea. Au o echipă slabă. Când vor da peste prima echipă bună, de nivelul Germaniei sau al Braziliei, vor fi eliminați. Nu există niciun pic de pasiune. Canadienii se pricep la altceva, la schi, la sporturile de iarnă. Americanii vor vrea 4 pauze publicitare de câte 25 de minute”, a declarat Diego Armando Maradona pentru Telesur.

ADVERTISEMENT

Maradona critică decizia FIFA de a oferi găzduirea Mondialului din 2026 trio-ului format din SUA, Mexic și Canada Mondial pe tărâm american dupa 24 de ani

FIFA a anunțat că trei țări vor găzdui Campionatul Mondial din 2026. Candidatura trio-ului SUA, Canada și Mexic a fost desemnată câștigătoare. Dacă Mexic și SUA au mai fost gazde a Cupei Mondiale, pentru Canada este o premieră. De asemenea, ediția din 2026 va fi prima la care vor participa 48 de echipe.

Mexic a găzduit două ediții de Campionat Mondial, cele din 1970, când Brazilia a câștigat Cupa Mondială și 1986, ediție la care Diego Armando Maradona a condus-o pe Argentina către al doilea titlu mondial din istorie.

ADVERTISEMENT

SUA a găzduit Campionatul Mondial din 1994, ediție la care naționala României a ajuns până în sferturile de finală ale competiției, aceasta fiind cea mai bună performanță din istorie a “tricolorilor” la o Cupă Mondială. Ediția din 2022 a Cupei Mondiale se va desfășura în Qatar.