Premier League

Un nou derapaj rasist în Premier League. Marcus Rashford a fost victima

25.08.2019 | 09:10
Un nou derapaj rasist in Premier League Marcus Rashford a fost victima

Un nou derapaj rasist s-a produs în Premier League după meciul Manchester United – Crystal Palace, încheiat cu neaşteptatul succes al oaspeţilor cu scorul de 2-1. Istoria de la Wolverhampton s-a repetat la indigo în acest joc aproape din toate punctele de vedere, mai puţin rezultatul. La Wolverhampton s-a terminat la egalitate, acum Crystal Palace a lovit mortal în ultimele secvenţe ale meciului de pe Old Trafford.

Marcus Rashford, victima unui nou derapaj rasist în Premier League

Aşadar, la Wolverhampton United putea lua toate punctele, dacă experimentatul Paul Pogba transforma penalty-ul de care a beneficiat echipa sa. Campionul mondial a ratat şi a devenit pe reţelele de socializare ţinta unor atacuri cu vădit caracter rasist din partea suporterilor lui United, atacuri condamnate cu vehemenţă de antrenorul echipei, norvegianul Ole Gunnar Solskjaer.

Tehnicianul a decis ca după ratarea loviturii de la 11 metri de către Pogba să încredinţeze această misiune la următorul moment de acest gen lui Marcus Rashford. Mulţi au considerat decizia sa ca o pedeapsă la adresa jucătorului care toată vara a cerut să plece fie la Real Madrid, fie la Juventus, dar a fost nevoit, în cele din urmă, să rămână la Manchester.

derapaj rasist în Premier League,. Atacurile au venit după ce jucătorul a ratat un penalty cu Crystal Palace

Solskjaer îl pusese pe Rashford după ratarea lui Pogba

Şi ocazia pentru Rashford a venit neaşteptat de repede. În repriza a doua a jocului de acasă cu Crystal Palace, la scorul de 0-1. Numai că Rashford a nimerit bara şi a ratat. La câteva secunde au venit atacurile pe reţelele de socializare. Atacuri cu mesaj rasist evident, jucătorul fiind făcut negru împuţit şi alte epitete de acest gen au continut în decurs de nici cinci minute.

derapaj rasist în Premier League. Unul dintre mesajele cu caracter rasist

Solskjaer cere să se intervină de urgenţă de către cei abilitaţi pentru a lua măsuri urgente faţă de aceste acţiuni care lezează demnitatea umană. “E momentul să spunem stop. Pur şi simplu nu mai am cuvinte. Sunt unii care se ascund în spatele unor identităţi false şi îşi permit să facă astfel de lucruri. Trebuie intervenit cu hotărâre, nu mai e timp de pierdut!”.

Tags: