News

Maria Grapini s-a făcut de râs în Parlamentul European! Cum a încercat să explice în limba engleză problemele șoferilor români

29.03.2019 | 13:25
O nouă gafă a Mariei Grapini. A „inventat” o țară nouă, pe Facebook

Maria Grapini nu se dezminte. Europarlamentarul Partidului Social Democrat s-a făcut din nou de râs, după o  serie de greșeli de exprimare. De această dată, este vorba despre un discurs în limba engleză, susținut în cadrul dezbaterii despre mobilitate, care a avut loc la Strasbourg.

Un nou șir de gafe din partea Mariei Grapini. Engleza europarlamentarului lasă de dorit

Gafă după gafă pentru Maria Grapini. După erorile din timpul numărătorii voturilor pentru postul de procuror-șef al Parchetului European, europarlamentarul român s-a făcut din nou de râs. Discursul său, rostit în limba engleză a lăsat auditoriul cu mai multe întrebări decât răspunsuri.

Maria Grapini a vorbit în cadrul unei dezbateri pe teme de mobilitate, desfășurate la Strasbourg. Încercând să explice problemele cu care se confruntă șoferii din țara noastră, europarlamentarul n-a reușit decât să se facă din nou de râs, producând stupoare în rândul publicului prezent la dezbatere.

Maria Grapini nu încetează să se facă de râs
Maria Grapini nu încetează să se facă de râs

Ce a spus Maria Grapini în discursul său

Îmi cer scuze, dar eu sunt europarlamentar, nu sunt membru în consiliu. Nu ştiu, l-am întrebat pe ministerul meu al Transporturilor, dar nu am un răspuns. A fost, totuşi, un răspuns diplomatic că România deţine preşedinţia şi că e important să avem o poziţie, o poziţie neutră” , a spus Maria Grapini, în discursul său.

În opinia mea, şi am fost timp de 17 ani antreprenor şi ştiu exact care e filosofia anreprenorului. Eu cred în antreprenorii din România, Bulgaria, Polonia pentru că acum e criză în ţara noastră pentru că nu avem suficienţi şoferi. E foarte important să avem şoferi” , a mai declarat europarlamentarul român, într-o engleză pe alocuri incoerentă. Discursul său a ridicat multe semne de întrebare în rândul celor care asistau la dezbatere.

În altă ordine de idei, Maria Grapini se regăsește pe lista Partidului Social Democrat pentru alegerile europarlamentare din mai 2019. Liviu Dragnea, liderul social-democraților, a spus despre Grapini că „este un europarlamentar pe care eu îl apreciez, o și cunosc de foarte mult timp, și tot partidul o apreciază – și cred că nu numai partidul – pentru pozițiile avute în Parlamentul European și adoptate fără rezervă, teamă sau ezitare. O bună româncă și un patriot bun”.