News

Maria Grapini, scandal cu președintele PPE, Manfred Weber: “Vreți să distrugeți UE”

27.04.2019 | 13:39
Maria Grapini scandal cu presedintele PPE Manfred Weber Vreti sa distrugeti UE

Europarlamentarul Maria Grapini este în plin scandal cu președintele PPE, Manfred Weber. Politicianul îl somează pe acesta să nu se amestece însituația internă a României. Mai exact, seful Comisiei Europene a susținut, într-un interviu, că UE ar trebui să sancționeze prin intermediul fondurilor europene țările membre ce nu respectă normele statului de drept, referindu-se și la țara noastră.

Maria Grapini, scandal cu președintele PPE, Manfred Weber

Comentariul oficialului a provocat revoltă în gândurile europarlamentarului, care nu s-a abținut de la a-și spune părerea. Drept urmare, în Sâmbăta Mare, Grapini a postat un atac dur pentru Weber, pe contul său de socializare.

„După ce a intervenit brutal și fără nici un drept în procesele în derulare din România cerând guvernului României să sisteze procese în derulare, Weber, pretendent la șefia Comisiei Europene din partea grupului popularilor, cere tăierea fondurilor europene pentru Romania. Domnule Weber nu ajunge Brexit? Nu ajunge că în Franța crește partidul doamnei Le Pen? Vreți să distrugeți UE? Consider că este inadmisibil, chiar dacă este campanie, ca un lider de grup politic să inducă teme false care pot influiența decizia cetățenilor europeni!

Maria Grapini, scandal cu președintele PPE, Manfred Weber: “Vreți să distrugeți UE”
Weber a spus că UE ar trebui să sancționeze prin intermediul fondurilor europene țările membre ce nu respectă normele statului de drept, referindu-se și la țara noastră

”România este membru cu drepturi egale cu celelalte state și cer să respectați acest lucru”

România este un partener corect față de UE. Cer ca și UE să fie la fel! Cereți tăierea fondurilor europene pentru Austria care încalcă prevederile europene privind drepturile cetățenilor europeni! România este membru cu drepturi egale cu celelalte state și cer să respectați acest lucru, dumneavoastra domnule Weber si oricare lider european”, a scris Maria Grapini pe pagina sa de Facebook.

Recent, Maria Grapini a postat tot în mediul online evoluția României pe plan economic din timpul guvernării PSD-ALDE. „Dezvoltarea țării este preocuparea guvernării PSD- ALDE România are o creștere istorică de 33% a Produsului Intern Brut, de când PSD a preluat guvernarea! Este reușita incontestabilă a aplicării cu consecvență a programului de guvernare votat de români.

”Am adus mai mulți bani în buzunarele românilor”

Prin politici inteligente susținem un mediu de afaceri dinamic și sănătos – temelia dezvoltării țării dar și a creșterii bunăstării oamenilor.  Am redus TVA-ul la 19%, am extins beneficiul impozitării minime cu 1% a firmelor mici, am eliminat 102 taxe și contribuții.  Am adus mai mulți bani în buzunarele românilor. În anii guvernării PSD- ALDE salariul mediu net crescut cu peste 50%, iar pensia medie cu 28%.

Maria Grapini, scandal cu președintele PPE, Manfred Weber: “Vreți să distrugeți UE”
În Sâmbăta Mare, Grapini a postat un atac dur pentru Weber, pe contul său de socializare

Eurostat atestă că veniturilor tuturor salariaților din economie ( privat+public) s-au majorat cu 26,3 miliarde de euro ( +52%), în ultimii 2 ani și că România are cea mai ridicată productivitate raportată la salarii, din UE. Pentru fiecare euro încasat ca salariu un român produce 2,17 euro, în timp ce un european realizează doar 1,62 euro. Sunt performanțe dincolo de orice dubiu, reușite în condițiile reducerii datoriei publice, de la 37,3% din PIB cât era în 2016, la 35% din PIB, anul trecut.
Facem investiții ample, atragem și folosim fonduri europene mai multe, mai repede și mai bine ca oricând! Suntem pe drumul bun! Dezvoltăm România, creștem bunăstarea românilor!”, a scris Grapini.