Sport

Încă o DRAMĂ în familia lui Marian COZMA. “Ne-au UCIS”

La cinci ani de la pierderea dureroasă a handbalistului Marian Cozma, tatăl regretatului sportiv, Petre Cozma, a vorbit cu FANATIK.RO despre situaţia actuală a procesului cu criminalii care i-au...
08.02.2014 | 00:06

La cinci ani de la pierderea dureroasă a handbalistului Marian Cozma, tatăl regretatului sportiv, Petre Cozma, a vorbit cu FANATIK.RO despre situaţia actuală a procesului cu criminalii care i-au ucis fiul.

În fiecare an, atît pe 8 februarie, cît şi pe 8 septembrie, Petre Cozma este de nerecunoscut. Părintele îşi plînge băiatul ucis în urmă cu cinci ani după o altercaţie cu o bandă de ţigani. În toamnă, Marian ar fi împlinit 32 de ani. Tatălui său nici acum nu-i vine să creadă că fiul său s-a dus. “Îmi este foarte greu! Cu cît trece timpul, cu atît îmi este mai dor de băiatul meu. Ziua de 8 februarie este cea mai neagră din viaţa mea. Plîng de Sărbători, de Paşte, de Crăciun, de Revelion… Mă uit prin casă şi băieţelul meu nu este acasă… Sînt la pămînt!”, a spus Petre Cozma pentru FANATIK.RO.

Dinamo şi Veszprem mă bagă în seamă, spre deosebire de statul român”

Tatăl lui Marian are, însă, şi o bucurie. Este mîndru de faptul că băiatul său nu a fost uitat de cele două cluburi pentru care a evoluat de-a lungul carierei, Dinamo şi KC Veszprem. “M-au chemat în Ungaria, pe 13 sau 15 februarie vor pune o placă memorială în locul unde a murit băiatul meu. De asemenea, la Bekesckaba vor da drumul la o şcoală de handbal. Dinamo şi Veszprem mă bagă în seamă, nu m-au uitat, spre deosebire de statul român. Statul a venit la înmormîntare, a făcut poze şi atît”, a spus Petre Cozma.

Avocaţii criminalilor ne-au chemat în Ungaria să demonstrăm că eu şi soţia sîntem bolnavi”

Părintele lui “Păsărilă” a oferit detalii şocante despre procesul în care sînt judecaţi cei care l-au ucis pe Marian. “Nu ne dă nimeni nici un semn. Acum, cei din Ungaria, ne-au cerut acte prin care să demonstrăm că sîntem bolnavi. Incredibil! Asta vor avocaţii criminalilor! Au primit 18 ani, dar cu ce mă încîntă pe mine? Poate să le dea şi pe viaţă că băiatul meu nu se mai întoarce acasă. Au trecut cinci ani, dar noi nu avem nici o decizie pe adresa noastră. Nimeni nu ne spune nimic, nu avem nici o hîrtie. Este bătaie de joc. Am înţeles că tocmai acum va începe judecata. Ce să mai spun? Stăm ca proştii şi aşteptăm”, a declarat părintele fostului handbalist.

Dă în judecată statul maghiar

Pentru a-şi găsi dreptatea, Petre Cozma este decis să apeleze la unul dintre avocaţii bunului său prieten, Gigi Becali. “Mai aştept o lună, să văd ce se mai întîmplă, după care voi da statul maghiar în judecată. Păcat că fratele meu Gigi este la închisoare. I-aş fi cerut să-mi recomande unul dintre avocaţii lui. Chiar şi aşa, voi apela la avocaţii săi. El şi Adrian Năstase sînt singurii care mă pot ajuta. Din păcate, ambii sînt acum la puşcărie”, a spus tatăl lui Marian.

“Venise cu un băţ de oier să aprindă lumînări la mormîntul băiatului meu”

Petre Cozma a povestit, pentru FANATIK.RO, cînd l-a întîlnit ultima dată pe Gigi Becali, aflat în prezent la Poarta Albă, unde are de executat o pedeapsă de trei ani şi jumătate. “Nevasta mea este bună prietenă cu soţia lui Gigi, se iau în braţe cînd se întîlnesc. Cînd era în libertate, Gigi îmi spunea tot timpul să apelez la el. Ultima dată cînd l-am văzut venise cu un băţ de oier să aprindă lumînări la mormîntul băiatului meu”, a spus Petre Cozma.

“I-aş omorî pe  cu mîna goală!”

Tatăl fostului handbalist a dezvăluit şi ce reacţie ar avea în momentul în care s-ar întîlni cu cei care i-au omorît băiatul. „Nu m-au lăsat să mă întîlnesc faţă în faţă cu ei. Păi i-aş omorî cu mîna goală, nu cu perversitatea căcăcioasă prin care mi-au omorît băiatul. Oricum, să nu le plîngem de milă criminalilor care mi-au omorît copilul. Marian zace în pămînt, în timp ce ei stau la puşcărie, primesc pachete, le mai vin şi femeile la trei, patru luni…”, a spus tatăl lui “Păsărilă”.

tiganii

Mi-au ucis toată familia, nu doar băiatul”

Petre Cozma a declarat că moartea lui Marian i-a distrus familia, el şi soţia sa fiind foarte grav bolnavi. “Criminalii nu mi-au omorît băiatul, ci toată familia. Eu am diabet, nevasta mea a rămas surdă, fata e de nerecunoscut, speriată, are migrene… Mi-au ucis familia! Acum mă mai cheamă şi în Ungaria să-mi fac analize! Să le demonstrez că sînt bolnav. Repet, voi da statul maghiar în judecată! Îmi vînd casa, văd eu ce fac! Pentru că nu ne putem descurca, eu şi soţia avem pensii de cîte 1.000 de lei”, a încheiat tatăl lui Marian Cozma.

INMORMANTARE MARIAN COZMA (13.02.2009)

Ce s-a întîmplat în urmă cu cinci ani

În noaptea de 7 spre 8 februarie 2009, Marian Cozma se afla în discoteca Patriota Lokal, alături de cîţiva colegi de echipă. Sărbătoreau împreună naşterea copilului unuia dintre ei. Trei dintre ceilalţi prezenţi în local l-au atacat pe sportiv, iar acesta a fost înjunghiat de trei ori în inimă. Marian avea numai 26 de ani. Ivan Pesic şi Zarko Sesun, colegii lui Marian de la Veszprem, au fost şi ei implicaţi în conflict, însă, din fericire, au scăpat cu viaţă. Cei trei agresori au primit pedepse cu închisoarea: Ivan Sztojka ispăşeşte o pedeapsă de 13 ani, în timp ce Sandor Raffael şi Gyozo Nemeth sînt condamnaţi la cîte 18 ani în spatele gratiilor.

Cine a fost Marian Cozma

Handbalistul a jucat în România numai la Dinamo, iar tatăl său, Petre, a fost cel care l-a îndrumat către acest sport. La gruparea alb-roşie, cu care a cucerit un titlu de campion al României, Marian Cozma a evoluat între 2002 şi 2006, cînd s-a transferat la Veszprem. La clubul din Ungaria, “Păsărilă” a participat în Liga Campionilor, înscriind 17 goluri în meciurile din sezonul 2006-2007. În 2008, Cozma, care juca pe postul de pivot, a cucerit titlul de campion al Ungariei cu Veszprem. În acelaşi an, el a reuşit să cîştige primul trofeu european din carieră, Cupa Cupelor EHF.

115…goluri în 60 de partide a înscris Marian Cozma pentru naţionala de handbal masculin a României

26…de ani avea fostul handbalist atunci cînd a fost ucis

HANDBAL:STEAUA MFA BUCURESTI-MKB VESZPREM 26-34 (16.02.2008)

 

 

Tags:
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Cât costă o plăcintă tradiţională la Târgul de Crăciun din Capitală
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se...
Spectaculos: așa arată ”bijuteria” de 900 de milioane de euro în care se decide ”soarta” României
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Detaliul neștiut despre Patrick Mouratoglou: „Am aflat asta când eram în Franța”
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea...
Gestul fostului soţ al Ronei Hartner pentru fiica lui, cu care nu ţinea legătura, în ziua în care Rona Hartner a fost îngropată!
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul...
Victoria lui Putin pare posibilă pentru prima dată de când a declanșat războiul în Ucraina
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta...
Cu ce e îmbrăcată Rona Hartner? Artista a lăsat indicații clare despre ținuta cu care voia să fie îngropată
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Cătălin Cherecheș, ELIBERAT?! Anunț șoc al procurorilor germani
Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone
Apple lansează o nouă actualizare importantă pentru orice iPhone
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la...
Ce s-a întâmplat la înmormântarea Ronei Hartner. Fiica artistei nu a rezistat la toată slujba. FOTO
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt...
Tudor Chirilă a răbufnit de 1 decembrie: „Defilarea e pentru hoți, ei sunt uniți”
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco...
Rona Hartner a fost înmormântată. Sora artistei, acuzații dure la adresa lui Rocco Sedano: „Scopul lui este să o îndepărteze de familie!”
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!