Fotbal international

Mariano Diaz, noul număr 7 la Real Madrid! El este urmașul lui Cristiano Ronaldo pe Santiago Bernabeu

31.08.2018 | 17:07
Mariano Diaz noul numar 7 la Real Madrid El este urmasul lui Cristiano Ronaldo pe Santiago Bernabeu

Mariano Diaz este oficial noul număr 7 la Real Madrid. Jucătorul răscumpărat în urmă cu câteva zile de la Lyon pentru suma de 22 de milioane euro este astfel urmaşul lui Cristiano Ronaldo şi a lui Raul Gonzalesm, pentru a aminti doar două nume de referinţă din istoria galacticilor. Este un transfer de urgenţă, de avarie, după ce preşedintele Florentino Perez s-a lăudat o vară întreagă că vă aduce o supervedetă, aşa cum a fost ultima achiziţie galactică, galezul Gareth Bale în 2013, pentru 100 de milioane euro. Este o mutare care vrea să arunce praf în ochii suporterilor şi al presei, care să împiedice a considera campania din această vară drept un fiasco.

“Avem jucători de Mondial ca Thibaut Courtois și Odriozola, un portar cu un potențial extraordinar, Lunin, unul dintre cele mai promițătoare staruri ale fotbalului brazilian, Vinicius și începând de azi, Mariano, un fotbalist care are golul în ADN.  Cu toții cunoaștem politica de transferuri. Cei mai buni jucători din lume, cei mai buni din Spania, vom continua să fim loiali istoriei noastre”. 

Mariano Diaz, noul număt 7 la Real Madrid. O afacere disperată pe care Perez vreă să o transforme în mare lovitură de mercato

Acestea sunt cuvintele preşedintelui Florentino Perez, care vrea să convingă în continuare pe toată lumea că Real Madrid este aceeaşi forţă uriaşă, care poate aduce orice jucător când doreşte, indiferent de preţ şi nicidecum clubul care în această vară a ratat, unul după altul, transferurile lui Neymar, Eden Hazard, Harry Kane, Mauro Icardi, Edinson Cavani şi Rodrigo de la Valencia, iar din repatrierea unui jucător care până acum doi ani era doar o roată de rezervă la căruţă face o ditamai lovitura de imagine.

Mariano Diaz nu a avut nici o şansă la Real Madrid în gestiunea lui Zinedine Zidane, drept pentru care a acceptat să plece din capitala Spaniei, deşi este un jucător care a trecut pe la toate echipele din categorie inferioară ale Realului. A plecat pentru 16 milioane de euro la Lyon, unde a început să arate ce poate, pentru că a jucat titular meci de meci. În 48 de meciuri jucate la echipa franceză el a marcat 21 de goluri, o medie foarte bună de goluri. la acestea se adaugă 7 pase decisive de gol. Mariano Diaz a impresionat la Real Madrid C sau la Real Madrid Castilla, marcând nu mai puţin de 48 de goluri în 75 de meciuri.

Mariano Diaz, noul număr 7 la Real Madrid.j . Nu a avut nici o şansă cu Zinedine Zidane la Real

În noul Real Madrid se pare că Julen Lopetegui i-a oferit acum un rol important, pentru că odată ce a primit tricoul cu numărul 7, tricou de titular, Mariano Diaz poate fi soluţia câştigătoare cu bani foarte puţini şi din propria curte, o soluţie care a mai fost încercată şi cu Alvaro Morata, dar care nu a adus succesul scontat. Dacă va marca acelaşi număr de goluri ca la Lyon Mariano Diaz are toate şansele să devină titular, ceea ce  niciodată nu ar fi crezut că este posibil în urmă cu numai doi ani. Mariano Diaz este foarte optimist că acesta este momentul său, în care poate arăta cu adevărat dacă e un atacant de rasă şi că Zinedine Zidane a comis o mare eroare grăbindu-se să renunţe la el şi să nu îi acorde nici o şansă.