News

Marius Budăi, precizări despre fetița din Baia de Arama! Ce spune Carmen Dan

21.06.2019 | 20:45
Marius Budai precizari despre fetita din Baia de Arama Ce spune Carmen Dan

Ministerul Muncii transmite, într-un comunicat, că fetița de 8 ani luată vineri de la familia de asistenți maternali din Baia de Aramă era ținut ilegal, deoarece contractul de muncă al asistentului maternal expirase la 1 mai 2019. Mai mult, Ministerul Muncii mai spune că asistentul maternal respectiv a avut ocazia să o înfieze pe fetiță, însă nu a dorit acest lucru.

Ministerul Muncii susține că asistentul maternal a avut ocazia să o înfieze pe fetiță

Adopția fetiței a fost deschisă în anul 2013, inițial dorindu-se identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România. Nu mai puțin de 120 de familii au fost selectate pentru procesul de adopție, iar dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței. Familia respectivă nu a mai dorit și a doua întâlnire cu micuța.

Cazul fetiței din Mehedinți a stârnit controverse, după apariția unor imagini în care micuța apare plângând, opunându-se celor care au venit să o ia de la familia de asistenți maternali. Copila a fost adoptată de o familie din SUA, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel Craiova. La fața locului se aflau și mai multe mașini pline cu mascați ai Ministerului de interne!

Asistentul maternal putea sa o infieze pe fetita din Baia de Arama
Asistentul maternal putea sa o infieze pe fetita din Baia de Arama

Ministrul Internelor, Carmen Dan, a spus că nu polițiștii au bruscat-o pe fetița din Baia de Aramă

Ministerul Internelor, Carmen Dan, a avut și ea o primă reacție în acest caz. „După atitudinea corectă și firească a CSM de zilele trecute în cazul pedofilului, mă aștept la o reacție asemănătoare și în cazul fetiței din Mehedinți. Cred că este evident pentru toată lumea care a fost rolul Poliției acolo. Nu polițistii sunt cei care au bruscat copilul minor!”, a scris Carmen Dan pe Facebook.