News

Marius Budăi, veşti bune pentru pensionari! Noi recalculări ale pensiilor vor avea loc după 1 octombrie

29.09.2019 | 09:04
Marius Budai vesti bune pentru pensionari Noi recalculari ale pensiilor vor avea loc dupa 1 octombrie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a oferit noi vești importante pentru pensionari anunțând continuarea recalculării pensiilor de la 1 octombrie 2019. Demnitarul a declarat că pensionarii care nu au beneficiat de recalcularea pensiilor nu trebuie să intre în panică deoarece angajații ministerului lucrează la această problemă și, cel mai probabil, după 1 octombrie toate pensiile din România vor fi deja recalculate.

Marius Budăi, noi promisiuni pentru pensionari

De asemenea, ministrul Muncii și Protecției Speciale a vorbit și despre impozitarea pensiilor foarte mari, cele considerate de români drept ”pensii nesimțite”. Recalcularea pensiilor ar trebui să se termine la data de 30 septembrie, însă termenul a fost prelungit, conform datelor oferite de Guvern.

Există în continuare români nemulțumiți chiar și după recalcularea făcută de cei de la minister, tocmai de aceea Budăi a dat asigurări că procesul recalculării va continua dacă lucrurile nu vor fi clarificate pentru vârstnici. Recalcularea se face pentru grupele 1 și 2 de muncă. Până acum, aproximativ 81.000 de pensii au fost recalculate, iar 76.000 vor fi majorate.

marius budăi pensionari
Ministrul Muncii a spus că procesul recalculării pensiilor se va relua din 1 octombrie. Sursa foto: digi24.ro

Pensie mărită de la 2.607 lei la 4.562 lei (grupa 1 de muncă)

„Noi considerăm că am periat toată baza de date, dar dacă cineva descoperă că nu s-a corectat sau nu a fost în regulă, nu-i nicio problemă să facem calcule după 1 octombrie (…) Din septembrie 2020, punctul de pensie va crește de la 1265 de lei la 1775 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 40%”, a declarat Marius Budăi într-o intervemție telefonică la România TV.

Ca exemplu privind recalcularea, un pensionar din grupa 1, care avea o pensie, să zicem 2.607 lei, va încasa după refacerea calculelor 4.562 de lei. Unul din grupa 2 va avea pensia mărită de la 2.172 lei la 3.041 de lei.