Fotbal international

VIDEO. Aventura s-a terminat! Copil, eliminat de la Roland Garros

UPDATE, 27 mai, ora 15:37 / Marius Copil a fost eliminat în primul tur la Roland Garros. După seria foarte bună din calificări, românul nu i-a putut face faţă şi lui Albert Ramos Vinolas,...
28.05.2017 | 15:40
VIDEO Aventura sa terminat Copil eliminat de la Roland Garros

UPDATE, 27 mai, ora 15:37 / Marius Copil a fost eliminat în primul tur la Roland Garros. După seria foarte bună din calificări, românul nu i-a putut face faţă şi lui Albert Ramos Vinolas, locul 20 ATP. Spaniolul s-a impus în 4 seturi, scor 6-7, 6-1, 6-4, 6-2. România nu mai are nici un reprezentant pe tabloul masculin. 

UPDATE, 27 mai, ora 20:54 / Marius Copil este primul român care intră în cursă la Roland Garros. Partida sa cu Albert Ramos Vinolas a fost programată pentru duminică, de la ora 12:00.

UPDATE, 26 mai, ora 13:54 / Marius Copil s-a calificat pe tabloul principal la capătul unei confruntări dramatice în compania germanului Gojowczyk. Românul a luat primul set cu 6-4, după care a pierdut la 5 tiebreakul setului secund. Tot la tie-break s-a decis şi învingătoru în setul decisiv. Copil a avut 4-0, dar germanul a revenit, pentru ca Marius să reuşească la a treia minge de meci să facă punctul câştigător.

UPDATE, 24 mai, ora 18:50 / Marius Copil a postat pe o reţea de socializare un mesaj după victoria împotriva bielorusului Ilya Ivashka, din turul secund al calificărilor de la Roland Garros: “A mai rămas unul”

copil


UPDATE, 24 mai, ora 17:00 / Marius Copil s-a calificat fără emoţii în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros. Românul l-a învins în două seturi identice pe bielorusul Ilya Ivashka, scor 6-2, 6-2. 

În ultimul tur al calificărilor, Copil va juca împotriva câştigătorului dintre Peter Gojowczyk (cap de serie 31) şi Joris De Loore.

Pentru calificare în turul 3 al calificărilor, Copil şi-a asigurat un cec în valoare de 18.000 de euro. Românul este cap de serie 1 în calificările de la Roland Garros.


UPDATE 24 mai, ora 10:30 / Marius Copil (sursa foto opentenis.ro) joacă miercuri, în jurul orei 16:30, la Paris în turul 2 al calificărilor la masculin, împotriva lui Ilya Ivashka. Unica întâlnire dintre cei doi a fost în meciul de Cupa Davis din acest an, pe care românul a câştigat-o cu 7-5, 6-4, 6-1. 

În cazul unei victorii, Copil se va bate pentru calificarea pe tabloul principal de la Roland Garros, a cărei tragere la sorţi va avea loc vineri, la prânz, împotriva câştigătorului întâlnirii Peter Gojowczyk (cap de serie 31) – Joris De Loore.

copilll

UPDATE: ora 20:50 / Marius Copil va avea miercuri, 24 mai, următorul meci din calificări, în compania bieloruslui Ivashka, pe care l-a mai întâlnit cu echipa naţională în Cupa Davis.

UPDATE: ora 17:15 / Marius Copil a câştigat setul decisiv cu 6-2, după 6-0, 4-6 în primele 2 seturi ale meciului cu canadianul Şapovalov şi merge în turul 2 al calificărilor. Românul va juca în turul următor împotriva bielorusului Ivashka, nr. 199 ATP.

UPDATE: ora 16:35 / Marius Copil nu a mai reuşit să facă şi un al doilea set la acelaşi nivel ca primul şi canadianul de numai 18 ani a reuşit să se impună cu 6-4. Urmează decisivul pentru intrarea în al doilea tur al calificărilor.

UPDATE: ora 15:55 / Românul a avut un început perfect de meci în faţa canadianului Denis Şapovalov, câştigând primul set fără a fi cedat vreun game!

––––––––––––-

Luni se dă startul oficial la Roland Garros, ediţia 2017. Timp de 3 săptămâni, la Paris se va disputa cel mai popular turneu de Grand Slam al anului, apogeul sezonului de zgură.

Până sâmbătă, 27 mai, se vor disputa pe terenurile secundare din complexul Roland Garros, calificările la masculin şi feminin, urmând ca duminică, 28 mai, să se dea startul pe tabloul principal. 

copillllll

Marius Copil, deşi este locul 93 ATP, fiind al 11-lea jucător român din istorie care a intrat în Top 100, după Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Florin Segărceanu, Adrian Voinea, Dinu Pescariu, Andrei Pavel, Răzvan Sabău, Victor Crivoi, Victor Hănescu şi Adrian Ungur, nu a prins tabloul principal la Roland Garros, entry-ul la Paris făcându-se cu o săptămână înainte de turneul de la Madrid, acolo unde românul a ajuns în turul 2 şi a intrat în prima sută mondială.

Copil, favoritul nr 1 în calificări

Chiar şi aşa, Copil este favoritul numărul 1 în calificări la Roland Garros, dintre toţi cei 128 de participanţi şi trebuie să obţină 3 victorii pentru a ajunge pe tabloul principal.

Tragerea la sorţi nu a fost foarte dificilă pentru român, primul adversar fiind canadianul Denis Shapovalov, locul 190 ATP, urmând ca în turul 2, românul să se bată cu câştigătorul dintre bielorusul Ivashka (199 ATP) şi belgianul Coppejans (167 ATP). În cazul unei duble victorii, Copil va da bătălia finală pentru un loc pe tabloul principal de la Roland Garros cu, probabil, capul de serie nr 31, neamţul Gojowczyk, 141 ATP.

roland garros

Teoretic, Marius este favorit, însă emoţia şi adrenalina pe care ţi le oferă participarea la Roland Garros pot transforma oricare dintre jucătorii de mai sus în adversari redutabili, gata să se autodepăşească şi să joace cel mai bun tenis al carierei.

Aşa cum s-a întâmplat în 2015 şi 2016, când Marius Copil a ratat tabloul principal de la Roland Garros în ultimul tur al calificărilor în fiecare din ultimii doi ani. Meciul Copil-Shapovalov se joacă luni, în jurul orei 15, fiind al treilea meci programat pe terenul 6.

Turul 2 este cea mai bună performanţă a lui Copil într-un turneu de Grand Slam, la Wimbledon, în 2015

11 meciuri a jucat Copil în turneele ATP în 2017, dintre care doar 4 au fost victorii