Sporturi

Marius Copil și colegii din echipa de Cupa Davis, îmbrăcați de la sponsorul COSR: „Au oferit cele mai bune prețuri”

05.04.2019 | 13:44
Marius Copil si colegii din echipa de Cupa Davis imbracati de la sponsorul COSR Au oferit cele mai bune preturi
Echipa de Cupa Davis are același sponsor cu cel al COSR

Decizie bizară luată de Federația Română de Tenis, înainte de meciul de Cupa Davis dintre România și Zimbabwe. Oficialii au renunțat la parteneriatul cu cei de la Joma, ultimul sponsor tehnic cu care au lucrat și au decis să îi „îmbrace” pe Marius Copil și pe colegii săi în echipamente de la Peak. Îmbrăcămintea purtată de tenismeni seamănă însă izbitor cu cea de loturile olimpice.

FRT i-a îmbrăcat pe băieții de la Cupa Davis de la sponsorul tehnic al COSR

Federația Română de Tenis a rămas fără un sponsor tehnic în urma încetării colaborării cu Joma. Astfel, dacă fetele din Fed Cup au ajuns să poarte Nike datorită Simonei Halep, băieții au ajuns să fie îmbrăcați de Peak, sponsorul COSR până în 2024. De altfel, echipamentul formației de Cupa Davis seamănă izbitor cu cel al loturilor olimpice, singura diferență fiind faptul că are sigla FRT în locul celei de la COSR.

Președintele Federației Române de Tenis explică de ce s-a ajuns la soluția Peak: „Am optat pentru Peak, deoarece ne-a oferit cele mai bune prețuri. Nike, la care s-a ajuns prin intermediul reprezentanților Simonei Halep, a vrut să sponsorizeze doar echipa de Fed Cup. Jucătorii sunt obligați să poarte treningurile de prezentare la acțiunile oficiale, iar pe teren pot juca în echipamentul sponsorilor personali. Trebuie doar să fie în culorile țării și să scrie pe spate România”, a spus George Cosac, pentru Libertatea.

Marius Copil este prima rachetă a României în meciul cu Zimbabwe
Marius Copil este prima rachetă a României în meciul cu Zimbabwe

Reacția celor de la Joma, după ce FRT a trecut la Peak

Cei de la Joma se apără și explică de nu a existat un parteneriat de durată cu FRT: ”Nu a existat un contract ferm cu FRT. Colaborarea a durat două-trei acțiuni, deoarece s-a evitat semnarea unui parteneriat de lungă durată. A fost ok că le-am purtat noroc la meciurile respective”, a explicat Luca Teodor, managerul general al Joma România, pentru sursa citaăt.

Parteneriatul FRT – Joma a durat un an, perioadă în care s-au disputat trei meciuri: unul de Cupa Davis (România – Luxemburg 4-1) și două de Fed Cup (România – Canada 3-1 și România – Elveția 3-1).

Meciul dintre România și Zimbabwe, programat la Piatra Neamț, în primul tur al Grupei a II-a din Cupa Davis, Zona Europa/Africa se desfășoară după următorul program:

Vineri, 5 aprilie (ora 15.00)

Marius Copil  – Benjamin Lock
Dragoş Dima – Takanyi Garanganga

Sâmbătă, 6 aprilie (ora 12.00)

Horia Tecău/Florin Mergea – Benjamin Lock/Courtney Lock
Marius Copil – Takanyi Garanganga
Dragoș Dima – Benjamin Lock

Tags: