Fotbal international

Şumi, dorit de fanii celei mai iubite echipe din Turcia: “Să vină acum!”

Incredibil! In numai 10 etape Marius Sumudica a devenit antrenorul cel mai apreciat in Turcia! Fanii celui mai iubit club il vor imediat antrenor....
31.10.2017 | 10:49
Sumi dorit de fanii celei mai iubite echipe din Turcia Sa vina acum

Incredibil! In numai 10 etape Marius Sumudica a devenit antrenorul cel mai apreciat in Turcia! Fanii celui mai iubit club il vor imediat antrenor.

Marius Şumudică a început în această vară aventura sa în fotbalul din Superliga turcă. A preluat o echipă care sezonul trecut a scăpat cu greu de retrogradare, Kayserispor şi la început suporterii acesteia l-au privit cu destul scepticism, îndoindu-se serios de capacitatea tehnicianului român de a ridica mult ştacheta faţă de sezonul anterior. Acum, după numai 10 etape, a devenit idolul întregului oraş şi este considerat de presa turcă drept antrenorul revelaţie al sezonului. Pe bună dreptate, pentru că echipa sa nu se mai zbate să supravieţuiască. Este pe locul 4, cu 18 puncte, tot atâtea ca şi campioana Beşiktaş, la două lungimi în urma lui Basaksehir şi la cinci de liderul Galatasaray.

În ultima etapă Kayserispor a oferit din nou o prestaţie de zile mari. A jucat la Istanbul, pe stadionul celei mai iubite echipe din Turcia, Fenerbahce. Pe Sukru Saracoglu este un adevărat infern pentru echipele oaspete, însă Şumi nu s-a speriat. Şi la capătul unui meci nebun, în care a condus cu 1-0, a fost condus cu 3-1 şi se părea că va fi învins, Şumudică a reuşit în al cincilea minut de prelugiri să marcheze golul unei formidabile egalări. Un 3-3 care l-a făcut şi mai apreciat şi mai popular într-o ţară în care fotbalul se mănâncă pe pâine.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA B pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Ligii Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Marius Şumudică, avantaj uriaş faţă de alte două nume mari

Nu întâmplător Kayserispor, o echipă modestă, a cunoscut cel mai mare salt la capitolul număr de spectatori în numai câteva luni. De la 4000 câţi avea anul trecut, a depăşit acum graniţa a 20.000, saltul cel mai spectaculos la nivel european. Drumul e lung pentru a se menţine acolo sus, unde e numai lumea bună a Stambulului, dar jocul echipei dă încredere fanilor că minunea ar putea deveni vara viitoare realitate. Altul este însă motivul de îngrijorare pentru fanii celor din Kayseri. Faptul că l-ar putea pierde pe artizanul acestei renaşteri, adică pe Marius Şumudică.

Încă de acum o lună başkanul echipei spunea că va fi tot mai greu pentru Kayseri să îl păstreze pe român şi că va ajunge repede la un club de top. Acum, după egalul cu Fenerbahce presa turcă a organizat un sondaj în rândul suporterilor lui Fener, întrebând care ar fi, în opinia lor, antrenorul ideal. Din trei variante, actualul antrenor Aykut Kocaman are 12 la sută, fostul selecţioner Ersun Yanal 30 la sută şi aproape 60 la sută MARIUS ŞUMUDICĂ! Şumi a fost preferatul suporterilor lui Fenerbahce la mare distanţă de ceilalţi doi şi nu ar fi deloc imposibil ca în iarnă, sau cel târziu vara viitoare, el chiar să ajungă să îi antreneze pe canari, mai ales dacă până atunci va continua să confirme la Kayseri.

Marius Sumudica, dorit de fanii celui mai iubit club din Turcia