Fotbal international

Martin Odegaard visează să se întoarcă la Real Madrid! Unde joacă acum și ce reușite are puștiul minune al fotbalului norvegian

28.02.2019 | 17:31
Martin Odegaard viseaza sa se intoarca la Real Madrid Unde joaca acum si ce reusite are pustiul minune al fotbalului norvegian

Pe 23 mai 2015, Martin Odegaard debuta pentru Real Madrid în La Liga, în meciul cu Getafe, înlocuind-ul chiar pe idolul său, Cristiano Ronaldo. Considerat de mulți un talent extraordinar, puștiul minune al norvegienilor nu a reușit să își facă loc printre vedetele Realului și a jucat de-a lungul anilor la Real Madrid Castilla, la Heerenveen (împrumut) și, în acest sezon, evoluează tot în Olanda, la Vitesse Arnhem.

Martin Odegaard, adversarul FCSB înainte să semneze cu Real Madrid

Deși are doar 20 de ani, Martin Odegaard este deținătorul mai multor recorduri, printre care se numără: cel mai tânăr jucător și marcator din campionatul Norvegiei, cel mai tânăr debutant în preliminariile Campionatului European de fotbal (15 ani și 300 de zile) și cel mai tânăr debutant din istoria Realului (16 ani și 157 de zile). Microbiștii români și-l aduc aminte din dubla FCSB-Stromsgodset, din 2014, în care tânărul norvegian a evoluat, dar nu a reușit să-și ajute echipa să treacă mai departe.

Între timp, acesta a fost împrumutat în Olanda la Vitesse Arnhem, unde se pare că și-a recăpătat forma bună, care i-a făcut pe cei de la Real Madrid să-l cumpere. Martin Odegaard a reușit să înscrie un gol superb din lovitură liberă în ultima etapă de campionat, în victoria 3-0 contra lui Emmen, ajutând-o pe Vitesse să urce pe locul 5 în Eredivisie.

Martin Odegaard visează să se întoarcă la Real Madrid. Unde joacă acum
Martin Odegaard visează să se întoarcă la Real Madrid. Unde joacă acum

Antrenorul lui Vitesse Arnhem, mulţumit de Martin Odegaard

Statisticile lui în acest sezon sunt foarte bune, iar antrenorul lui Vitesse, Leonid Slutski, este foarte mulțumit. Mijlocașul norvegian are 5 goluri și 5 pase decisive în cele 20 de meciuri din campionat și are 2 goluri marcate în Cupa Olandei. Martin Odegaard este unul dintre cei mai tehnici fotbaliști din campionatul Olandei, împreună cu Frenkie de Jong, Lozano și Tadic.

Tehnica, viteza, creativitatea și pasele exacte îl fac pe Martin Odegaard să intre din nou în atenția marilor cluburi. Norvegianul mai are doi ani de contract cu Real Madrid și își dorește să revină în Spania pentru a arăta că poate fi o soluție de lungă durată pentru madrileni.

  • 2.800.000 de euro a costat Martin Odegaard in 2014, iar în acest moment este cotat la 4.000.000 de euro, conform transfermarkt.com