Fotbal international

Massimiliano Allegri, favorit să-l înlocuiască pe Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United dacă norvegianul va fi demis

24.09.2019 | 16:18
Massimiliano Allegri favorit sal inlocuiasca pe Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United daca norvegianul va fi demis

Manchester United, cu Ole Gunnar Solskjaer pe bancă, are cel mai slab start de sezon în Premier League din ultima jumătate de deceniu. Formație obișnuită cu locurile fruntașe, echipa de pe Old Trafford e pe locul 8 după șase etape, iar scaunul norvegianului se clatină serios. Presa italiană a lansat marți un nume de posibil succesor al lui Solskjaer, în pole-position fiind Massimiliano Allegri.

Massimiliano Allegri, favorit să-i ia locul lui Ole Gunnar Solskjaer la Manchester United 

Massimiliano Allegri este fără angajament din luna mai a anului 2019, atunci când s-a despărțit de Juventus Torino. Conform Tuttosport, conducerea lui Manchester United l-a pus pe Allegri în fruntea listei cu viitori antrenori ofertați în cazul în care rezultatele modeste vor continua, iar Ole Gunnar Solskjaer va fi demis. Pentru a-l atrage pe Allegri, United e gata să-l cumpere pe Paulo Dybala, fostul elev al italianului la Juve.

În vârstă de 52 de ani, Allegri a dat primele semne ale unei viitoare mutări în fotbalul britanic încă din startul acestui an. Alături de partenera sa de viață, Ambra Angiolini, Allegri a avut mai multe vizite la Londra, acolo unde a participat la mai multe ședințe intensive de limbă engleză. Presa din insulă a anticipat încă de atunci o pregătire a terenului pentru o carieră a acestuia în Premier League.

Massimiliano Allegri, un antrenor de succes pentru un Manchester United care caută succesul

În mai, la finalul sezonului 2018-2019, Allegri se despărțea de Bătrâna Doamnă după cinci ani petrecuți la Torino. În această perioadă, acesta a cucerit 11 trofee cu alb-negrii şi a jucat două finale Champions League cu Juventus, ambele pierdute.

United nu este singura posibilă destinație a lui Allegri. Ernesto Valverde și Zinedine Zidane nu au posturile foarte sigure la Barcelona și Real Madrid, iar presa din zonă a început deja să scrie de interesul acestor echipei pentru încă ”șomerul” antrenor italian.

  • 11 titluri a cucerit Massimiliano Allegri în cinci ani la Juventus: 5 trofee în Serie A, 4 Cupe și două Supercupe ale Italiei
Manchester United cu Solskjaer, investiții uriașe, rezultate modeste
Manchester United cu Solskjaer, investiții uriașe, rezultate modeste. Sursa foto: hepta.ro

Manchester United cu Solskjaer, investiții uriașe, rezultate modeste

Aproape 160 de milioane de euro a investit cea mai de succes echipă din istoria Premier League în această vară numai în achiziții. În schimb, rezultatele echipei lui Ole Gunnar Solskjaer sunt sub așteptări. La United au ajuns în vară doi dintre cei mai buni apărători din fotbalul englez, Harry Maguire și Aaron Wan-Bissaka, pentru 87, respectiv 55 de milioane de Euro.

  • 13 titluri în Premier League are Manchester United, cele mai multe din istoria competiției