News

Măsuri extreme de securitate pentru vizita Papei Francisc la Iași! 70.000 de oameni vor prezenți în fața Palatului Culturii

07.05.2019 | 17:41
Masuri extreme de securitate pentru vizita Papei Francisc la Iasi 70000 de oameni vor prezenti in fata Palatului Culturii
ADVERTISEMENT

Vizita Papei Francisc i-a mobilizat deja pe toți credincioșii. Acesta urmează să ajungă la Iași în cursul zilei de 1 iunie. Peste 70.000 de români vor fi prezenți în zona Palatului Culturii. Care sunt măsurile stricte pe care credincioșii trebuie să le respecte?

Papa Francisc vine în România! Peste 70.000 de credincioși, controlați la sânge

Vizita Papei Francisc în România, la Iași, a dezvăluit măsurile stricte de securitate prin care au trecut cei 70.000 de credincioși ca să poată fi prezenți în apropierea sa. Papa va urma să ajungă la Iași în cursul zilei de 1 iunie. Acesta va fi întâmpinat de un tânăr diacon și un preot bolnav, cu peste 70 de ani de slujire, la Catedrala catolică „Sfântă Fecioară Maria, Regină”.

ADVERTISEMENT

Cei doi îi vor da o lumânare pe care Suveranul Pontif va urma să o ducă la icoana Fericitului Durcovici. Organizatorii, împreună cu Primăria Municipiului, au anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că pe parcursul vizitei Suveranului la Iași vor fi prezenți și președintele Klaus Iohannis și premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Majestatea Sa Principesa Margareta a fost și ea invitată, iar alți 10 ambasadori și consuli onorifici vor fi și ei prezenți.

Papa Francisc vine în România!
Ppa Francis alături de o fetiță
Sursa Foto: Hepta

“Avem eșarfe, sacul pelerinului, magneți, brelocuri, căni”

„Episcopia Romano-Catolică a pregătit mai multe materiale inscripționate, ca să poată avea credincioșii o amintire de la acest eveniment. Avem eșarfe, sacul pelerinului, magneți, brelocuri, căni, insigne, tricouri cu imaginea Papei și a clădirilor din Iași, precum catedrala sau Palatul Culturii, dar și steagul României sau steagul Vaticanului”, a spus preotul Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

ADVERTISEMENT

Papa Francisc va vorbi în fața a 800 de oameni, selectați de parohie. Pentru a fi evitată aglomerația din oraș, pelerinii vor fi preluați în avans cu autobuze din județul în cauză care vor merge apoi pe traseele speciale stabilite în prealabil, către zonele de control și acces. Aceeași măsură va fi luată și pentru cei care vin cu trenul.